Bölény reptetett meg egy nőt a Yellowstone Nemzeti Parkban

0
684 megtekintés
Amerikai bölény (Bison bison) - Fotó: Flickr
Swing Szerelem Szulák
Egy 25 éves ohiói nő tíz méter magasra repült fel a levegőben, miután egy nőstény bölény közelébe került a Yellowstone Nemzeti Park sétányán. A látogató bátran közeledett az állathoz – közölték a park illetékesei kedden – szúrta ki az ORIGO.

Mint írják, a 25 éves nő az ohiói Grove Cityből látogatott a Yellowstone Nemzeti Parkhoz. A park illetékesei szerint a hölgy – akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra – körülbelül 30 méterre közelítette meg a nőstény bölényt a közeli sétányon. Az állat ezután megsebesítette, és magasra feldobta a levegőbe.

A park sürgősségi egészségügyi személyzete a helyszínen ellátta, majd hamarosan megérkezett a mentő, amely szúrt sebbel és egyéb sérülésekkel szállította át kelet-idaho regionális egészségügyi központjába.

Két másik ember is 60-70 méteren belül tartózkodott ugyanattól a bölénytől, de az egyelőre nem világos, hogy ők is megsérültek-e, írja a The Guardian online portál.

Amerikai bölény (Bison bison) – Fotó: Flickr

A park illetékesei szerint a bölények – amelyek akár 900 kilogrammot is nyomhatnak – több embert sebesítenek meg, mint bármely más állat yellowstone nemzeti parkban.

Arra figyelmeztetik a látogatókat, hogy tartózkodjanak legalább 25 méter távolságra minden nagy vadon élő állattól, beleértve a juhokat, szarvasokat és jávorszarvasokat, valamint 100 méterre a medvéktől és a farkasoktól.

A bölényekről közismert, hogy kiszámíthatatlan állatok, amelyek bármikor agresszívvá válhatnak, és akár 60 kilométeres óránkénti sebességgel is képesek futni. Idén azonban ez az első olyan eset, amikor egy bölény megsebesített egy embert.