Bécsben külön telefonos segélyszolgálat van talált és elveszett állatok bejelentésére

0
1 024 megtekintés
Képünk illusztráció - Fotó: Mother Nature Network - mnn.com
Swing Szerelem Szulák
Az osztrák főváros Állategészségügyi és állatvédelmi ügyosztálya telefonos segélyszolgálatot működtet a talált és elveszett állatok bejelentésére Bécsben. Ráadásul, aki az utcára teszi és magára hagyja kisállatát, az pénz- vagy akár börtönbüntetésre is számíthat. 

Az elmúlt napokban két tengerimalacot, egy nyuszit és három kiscicát találtak Bécsben különböző helyeken magukra hagyva. Mivel a nyaralási szezonban gyakrabban fordulnak elő ilyen esetek, az állatvédelmi ombudsman, Eva Persy emlékeztetett arra, mit is kell tenni, ha valaki gazdátlan állatot talál Bécsben.

A legfontosabb, hogy semmi esetre se szabad magaddal vinni, hanem rögtön értesíteni kell a rendőrséget vagy hívni a város telefonos segélyszolgálatát (Fundservice für Haustiere, +43 1 4000 8060).

A segélyvonalat az Állategészségügyi és állatvédelmi ügyosztály, az MA 60 működteti, éjjel-nappal hívható, és nemcsak a talált, de az elveszett kutyusokat, cicákat és egyéb házi kedvenceket is be lehet jelenteni rajta.

A talált állatokat rögtön elszállítják és gondoskodnak róluk, fényképük pedig felkerül a város honlapjára. A kutyusok és cicák főként a város modern ebrendészeti telepén, a TierQuarTierban várják, hogy gazdájuk értük jöjjön,vagy új otthont találjanak nekik, míg az elszabadult papagájokról, teknősökről és kígyókról az állatkert gondoskodik.

A három kiscicát Donaustadtban találták © Tierquartier Wien

Mivel a nyaralási szezonban Bécsben is gyakrabban előfordul, hogy egyszerűen az utcára teszik a korábbi házi kedvencet, az állatvédelmi ombudsman egyben arra is felhívja a figyelmet, hogy ez állatkínzásnak minősül, és

akár 7.500 eurós büntetés is jár érte. Ráadásul, ha a megunt állat önerőből nem képes túlélni, sorsára hagyása súlyos állatkínzásnak számít és akár két év börtönnel is büntethető.

Így, ha valaki úgy érzi, meghaladja az erejét az állat tartása, először kérjen segítséget az olyan szakmai szervezetektől mint az állatvédelmi hivatal, vagy végső megoldásként mondjon le róla egy menhely javára, hogy új gazdát találhassanak neki.

Forrás: eurocommpr.at