Az otthontalan kisállatok ügyét támogatja a Mars

0
109 megtekintés
Fotó: mars.com
Swing Szerelem Szulák

Kutyabarát irodák, önkéntesség és egy egész évre elegendő állateledel. 

Bár a koronavírus-járvány növekvő tendenciát hozott a kutyaörökbefogadások számában, az állatmenhelyek még mindig teljes kapacitással működnek, a közelgő téli szezon miatt ráadásul új kihívásokkal kell szembenézniük – foglalta össze a több mint 80 kutyának otthont adó menhelyet működtető Sirius Alapítvány. A Mars, a világ egyik legnagyobb édesség-, csokoládé-, rágógumi, élelmiszer- és állateledel-gyártója nemrégiben önkéntes kampányt szervezett munkatársaival, hogy felhívja a figyelmet az állatmenhelyek támogatásának fontosságára. A vállalat most összefoglalta, milyen módokon támogatják az otthontalan kisállatok ügyét – céljuk, hogy mind a fogyasztóikat, mind más vállalatokat arra ösztönözzenek, csatlakozzanak hozzájuk.
  • Önkéntesség állatmenhelyeken

Idén a Mars összesen több mint 1300 önkéntes órával járult hozzá Közép-Európában a vállalathoz tartozó közösségek támogatásához. A vállalat munkatársai csak Magyarországon több mint 400 órát fordítottak önkéntességre. Ennek részeként a Mars, az érdi székhelyű Sirius Alapítvány állatmenhely régi partnereként, nemrégiben önkéntes napot szervezett munkatársai számára. A nap során  a Mars munkatársai munkaidejüket feláldozva támogatták a menhelyet az egyik épület újrafestésével.

Idén a Mars munkatársai az egyik épület újrafestésével támogatták a Sirius Alapítvány menhelyét

Egy menhelyet sokféleképpen lehet támogatni, és jelenleg nagy szükségünk van mindenféle segítségre, nemcsak anyagiakra, hanem önkéntes munkaórákra is, vagy egyszerűen csak az új otthonra váró kutyáink hírének terjesztésére. A jelenlegi gazdasági helyzetben új kihívásokkal kell szembenéznünk: azt látjuk, hogy sok embernek kell lemondania háziállatáról, ami nagyon nehéz helyzetbe hoz minket. Ezért örülünk, hogy a Mars munkatársai idejüket és energiájukat ajánlották fel az itt lévő kutyák támogatására” – mondta el Böjtös Andrea, a Sirius Alapítvány elnöke.

  • A kisállatbarát iroda „az új normális” része

A Mars, amelynek portfóliójához többek között olyan népszerű kutyaeledel-márkák tartoznak, mint a Pedigree és a Cesar, már több mint egy évtizede élen jár a kutyabarát irodák bevezetésében. Mivel a koronavírus-járvány hatására növekvő tendenciát mutat a kutyák örökbefogadásának száma, ezért a vállalat célja, hogy példát mutasson a kisállatok irodákba való befogadásában, népszerűsítse az ezzel járó számos előnyt mind a kutyák, mind a munkatársak jólétére nézve, és ezáltal a kisállatbarát irodák az irodai élet új normájává váljanak. A Mars tapasztalatai szerint a kutyák jelenléte több tekintetben is jó hatással van a munkatársakra: nemcsak nyugodtabbak lesznek, de az örökbefogadást is kisebb kihívásnak tekintik, mint abban az esetben, ha esetleg hosszabb időre otthon kellene hagyniuk kisállataikat. A Mars budapesti irodájában jelenleg legalább négy kutyát látnak rendszeresen vendégül, és a vállalat reméli, hogy a jövőben növelni tudják a számukat.

Sully és Frida, a Mars budapesti irodájának rendszeres látogatói
  • A munkatársak támogatása a kisállat-örökbefogadásban

Amellett, hogy a Mars támogatja az állatmenhelyeket, folyamatosan edukálja a fogyasztóit az örökbefogadás előnyeiről és saját példáján keresztül népszerűsíti a kisállatbarát munkahelyeket, a vállalat elkötelezte magát, hogy a Pedigree márkáján keresztül munkatársait is – a Marsnál így hivatkoznak az ott dolgozókra – támogassa az örökbefogadásban. Idén azok a Mars munkatársak, akik menhelyről fogadtak örökbe kutyát, egy egész évre elegendő Pedigree eledelt kaptak új négylábú barátjuk számára.

Heni már 9 hónapja Pingvin kutya büszke gazdája

Az örökbefogadás rengeteg kihívással jár, hiszen nem mindig tudjuk megismerni a kutyánk múltját és származását, amely befolyásolja a személyiségüket és viselkedésüket. A menhelyek nagy segítséget nyújtanak a folyamat során, és örömmel látom, hogy a Mars is támogatja az új gazdikat a munkatársak között. Ami a legfontosabb: amikor örökbe fogadunk, nemcsak a saját családunkat bővítjük, hanem egy otthonra váró kutya életét mentjük meg ezzel” – mondta el Szücs Henrietta, a Mars Magyarország Activation Executive munkatársa, a nemrég örökbefogadott kutya – Pingvin – gazdája.

További információ a Mars kutyabarát helyeket támogató programjáról a Better Cities for Pets oldalon található.

A Sirius Alapítvány munkájáról további információ az alábbi linken található: www.siriusalapitvany.hu