Az árvíz elől menedéket kereső őzeket kapott lencsevégre az MTI fotósa

0
249 megtekintés
Az árvíz elõl menedéket keresõ õzek a rakamazi üdülõövezetben, a Strand utcában 2021. február 16-án. Fotó: MTI/Balázs Attila
Swing Szerelem Szulák
A Tiszán, a Krasznán, a Túron és a Szamoson is tetőzött az árhullám, a folyókon lassú apadás kezdődött, közölte a honlapján a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Fetivizig) kedden. 

A Tisza Tiszabercelnél hétfőn nagyon hosszan, tizenhat órán keresztül tetőzött, majd éjféltől az alsó szakaszon is megindult a vízszintcsökkenés. A folyón levonuló árhullám Tokajnál érte el a tetőzésközeli vízszintet – írja az MTI.

Házak a vízzel elárasztott rakamazi üdülõövezetben 2021. február 16-án. Fotó: MTI/Balázs Attila

Megzavarta az állatvilágot is a helyzet, az MTI munkatársa az árvíz elől menedéket kereső őzeket kapott lencsevégre Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a rakamazi üdülőövezetben február 16-án. Ezen a napon délután a Tisza kevéssel 800 centiméter alatt tetőzött Tokajnál.

Árad a Tisza – Fotó: MTI/Balázs Attila

A hidrológiai előrejelzések szerint a következő néhány napban a Felső-Tisza vízgyűjtőjén 7-13 milliméter csapadék várható, ez a mennyiség azonban nem fogja lassítani az árhullámok levonulását – olvasható Fetivizig honlapján.