Az akvarista legenda – Takashi Amano

0
3 550 megtekintés
Fotó: Aquascaping Love
Swing Szerelem Szulák
A japán Takashi Amano (1954-2015) mesternek az emberi kultúrához való egyik legnagyobb hozzájárulása az, hogy közelebb hozott minket a természethez – a növényes akvárium koncepciójának megteremtésével.

Több évtizedes munkásságával új stílust teremtett és tömegeket hozott vissza az akvarisztikába. A karizmatikus személyisége világszerte sokezer követőre talált az akvakertészek személyében. A nevéhez fűződik a Nature Aquarium – azaz növényes akvárium – megteremtése. Az általa alapított vállalkozás, az ADA (Aqua Design Amano) termékei a mai napig az akvarisztika csúcsminőségét képviselik. Az általa felfedezett és a nevét viselő algaevő garnélafaj egyedülálló segítséget nyújt az akvaristáknak az alga elleni harcban. A természetfotói, műfaj-újító víz alatti alkotásai és a Niigata városa mellett található ADA Galéria egyedülálló inspirációt nyújtanak mindenkinek.

Fotó: Aquarium architecture

„Aki nem képes szeretni a legkisebb teremtményeit, az nem érdemli az anyatermészetet.” /Takashi Amano/

Fotó: art&science journal
Kép: art&sience journal
Fotó: MyFishTank.net
Kép: greenaqua.hu

„Az emberek – a legutolsónak érkezett élőlények ezen a 4 milliárd éves bolygón – elértek arra a szintre, hogy elpusztíthatják a természetet. A valaha tiszta víz eliszaposodik, az üde zöld vidékek elvesztik színüket. Az életszínvonal emelésével az emberek saját természeti környezetüket, és ezzel magukat teszik szegényebbé. Sivár környezetben pedig csak sivár lelkek élhetnek. Emlékeznünk kell arra, hogy mi magunk is a természet részei vagyunk. Az akváriumok építésével és fenntartásával az emberek újratanulhatják a bonyolult kapcsolatot.”
/Takashi Amano/

Fotó: Reef Builders
Kép: greenaqua.hu
Kép: greenaqua.hu
Fotó: art&sience journal
Kép: Aquascaping Aquarium Blog
Fotó: AmanoTakashi.Net
Fotó: aquarium architecture
Takashi Amano