Állatok karácsonya a Debreceni Állatkertben

0
205 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
A Debreceni Állatkert hosszú évekre visszatekintő és egyik legszebb hagyománya az Állatok Karácsonya, amelyet idén december 27-én rendeznek meg.
Az ünnepi rendezvényen számos lakó látványetetését tekinthetitek majd meg, és az állatkert gondozóival közösen elkészíthetitek a majmok kedvenc csemegéjét, a majomgombócot.
Az állatok mellett ezen a napon az őket jelképesen örökbefogadó állatkerti nevelőszülők is kitüntetett figyelmet kapnak.
„Idei utolsó rendezvényünkkel szeretnénk meghálálni a tőlük kapott önzetlen támogatást, amely idén különösen nagy segítséget jelentett a mintegy 900 lakó folyamatos szakszerű ellátásában, tekintettel a május 1-ig tartó, 120 napos kényszerű zárvatartásunkra és az abból adódó bevételkiesésre.”-írja az intézmény facebook oldalán.
Az Állatok Karácsonyát megnyitó nevelőszülői értekezleten az állatkert munkatársai beszámolnak majd mindazokról kifutófejlesztésekről és az állatok életében bekövetkezett változásokról, amelyek az örökbefogadóktól érkezett támogatásokból valósulhattak meg az idei évben.
Részletes program:
9:00 – Megnyitó, köszöntőbeszéd
9:30 – Kapucinusmajmok etetése
10:00 – Zászlósfarkú kolobuszok etetése
10:45 – Majomgolyó közös készítése
11:00 – Fehérkezű gibbonok etetése
11:30 – Nílusi krokodil etetése
12:30 – Recés zsiráfok etetése
13:00 – Indiai oroszlánok etetése
13:30 – Ormányos medvék etetése
14:00 – Szurikáták etetése
A látványetetéseken és foglalkozásokon való részvétel állatkerti belépővel díjmentes.
Forrás: zoodebrecen facebook
Kiemelt kép: zoodebrecen facebook