Aligátor kopogtatott be egy floridai férfi házába, az ajtónyitás után meg is harapta

0
189 megtekintés
Aligátor (Alligator mississippiensis) - Fotó: Flickr
Swing Szerelem Szulák
Aligátor kopogtatott be egy floridai férfi házába, akit az ajtónyitást követően meg is harapott – írta vasárnap a The Guardian című brit napilap.

Scot Hollingsworth, a floridai Daytona Beach lakója a helyi WKMG televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy a feleségével tévét néztek, amikor kintről dobbanást hallott. Ahogy kinyitotta az ajtót, hogy utánanézzen a dolgoknak, egy csaknem három méter hosszú aligátor ragadta meg.

„Felpattantam és az ajtóhoz mentem, kinyitottam, még alig léptem ki, és miközben még a villanykapcsoló felé nyúltam, megaragadta a lábam és nagyon erősen rázni kezdett” – mesélt az esetről Hollingsworth. „Teljesen meglepett és megdöbbentett. Feltételezem, hogy legalább annyira megleptem az aligátort, mint ő engem” – tette hozzá.

A férfit a combja felső részén harapta meg a hüllő. Hollingswortht kórházba szállították, de úgy tudni, teljes egészében felépül majd.

Aligátor (Alligator mississippiensis) – Fotó: Flickr

Az illetékes floridai hatóság később befogta és elaltatta az aligátort.

Floridában meglehetősen nagy populációja él aligátoroknak, amelyek gyakran kerülnek kapcsolatba emberekkel, tekintettel arra, hogy a lakosság egyre inkább benyomul a lápvidékekre is. A ragadozók támadásai bár ritkának számítanak, mégis előfordulnak időnként. Februárban egy kutyáját sétáltató 85 éves nő vesztette életét, akit egy aligátor egy tóba hurcolt Florida délkeleti részén. Úgy tudni, az áldozat a kutyáját próbálta megmenteni.

MTI