A méhek védelmére és a természetben betöltött szerepükre hívja fel a figyelmet egy új edukációs kampány

0
129 megtekintés
Kép: Pixabay
Swing Szerelem Szulák
Edukációs kampány indult a méhekért, ami a méhek védelmére, természetben betöltött szerepükre és a méz jótékony hatásaira hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület együttműködésében. 

Az óvodásokat és kisiskolásokat célzó kampány rávilágít a méhek fontosságára és kulcsszerepükre a növények beporzásában. A méhészeti ágazat kiemelt fontosságú szektor, hiszen a méhek az ökoszisztéma nélkülözhetetlen láncszemei – szerepel az agrártárca sajtóirodájának hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A kampány egyik eleme a rajzpályázat, amelyen részt vehet bármilyen óvodai csoport és általános iskolai osztály. Június 7-én éjfélig lehet pályázni a méhek életével, méhészkedéssel, a méz fogyasztásával kapcsolatos rajzzal. A sorsolás másnap lesz, ezen egy óvodás és egy általános iskolai osztály ötven-ötven kilogramm akácmézet, a csoport és osztály létszámának megfelelő mennyiségű Bolyhos és Szofi című mesekönyvet és Vidéki séta memóriajátékot kap.

Nyereményjáték felhívás – Kép: amc.hu/mezkampany

Az Agrármarketing Centrum oldaláról már letölthető az óvodásokat és kisiskolásokat célzó Mézes-méhes kifestő is, amelyet több ezer példányban osztanak ki óvodákban és iskolákban.

Kép: amc.hu/mezkampany

Emellett az online térben egy négyrészes minisorozat indul júniusban Nyári Dia színésznő vezetésével. Az első részben Mézes Gergő közreműködésével a mézek fontosságáról, szerepéről, típusairól és fajtáiról, valamint az egészségre gyakorolt jótékony hatásairól tudhatunk meg információkat. A további részekben megismerhetjük a méhhotelek és a kaptárak működését, a méhek fenntartásának praktikáit, a mézes édességek készítésének titkát.

Vadul dolgozó méhecskék – Kép: amc.hu/mezkampany

A mézkampányhoz dal is készült a gyermekek körében népszerű Alma együttes közreműködésével, ennek videóklipje hamarosan elérhető lesz a közösségi média felületein.

További információ a http://www.amc.hu/mezkampany/ és a https://www.facebook.com/agrarmarketingcentrum/ oldalakon található.