A Kéktúrázás Napja – 2022. október 8.

0
374 megtekintés
Fotó: kekturazasnapja.kektura.hu
Swing Szerelem Szulák

Ma reggeltől nyitva a jelentkezés a túrákra a 2022-es Kéktúrázás Napja alkalmából!

Mi a Kéktúrázás napja?

Az ország legnagyobb ingyenes közösségi túranapja a Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében, október második szombatján.

A 2020-as debütáló rendezvény sikerére építve a 2021-ben az Országos Kékkör bejárását szervezték meg 3240 fő részvételével. A hagyomány folytatásaként 2022. október 8-án, a kék sáv jelzést követve szervezetten is újra végig lehet járni az országot.

Az Országos Kékkör 3 kéktúra részén; az idén 70 éves Országos Kéktúra (OKT), a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RP-DDK) és az Alföldi Kéktúra (AK) útvonalain, 143 túracsoporttal összesen több, mint 2580 km-t tesznek meg a résztvevők egy nap alatt együtt.

Az esemény különlegessége, hogy a túra napján a GPS jeladóval felszerelt csoportok haladása valós időben, online követhető. A csoportok mozgása által húzott kék vonal a nap végére kirajzolja a Magyarországot körbejáró Országos Kékkör teljes nyomvonalát.

Hagyományteremtő céllal, a hazai állami erdőgazdaságok, nemzeti parkok és természetjáró egyesületek szakmai segítségével az MTSZ ezzel a túranappal szeretné felhívni a figyelmet nemzeti értékünkre, a Kéktúrára, annak értékes múltjára és lendületes jelenére.

 

JELENTKEZÉS és további információ ITT

kekturazasnapja.kektura.hu