A gyanútlan horgász és a bálna szédületes találkozása

0
3 609 megtekintés
Fantasztikus kép a kiemelkedés pillanatáról - Kép: Caters News
Swing Szerelem Szulák
Valószínűleg a kaliforniai Monterey-öböl az a hely, ahová minden bálnaszerető ember vágyik. Itt nem csak, hogy népszerűek a bálnalesek, hanem a tenger óriásaival nagy valószínűség szerint valóban találkozunk is, így érthető módon a megfigyelésükre induló kirándulóhajók igen népszerűek.

A vándorló bálnák – mindenki legnagyobb örömére – gyakran kápráztatják el a turistákat parádés ugrásaikkal, de nem rég egy horgásznak olyan élményben volt része, amit valószínűleg sosem felejt el. Egy hosszúszárnyú bálna ugyanis éppen a gyanútlanul pecázgató férfi hajója mellett ugrott ki a vízből, de annyira közel, hogy minden bizonnyal sikerült egy életre szóló élményt okozni. Most képzeljük el, amint egy 16-18 méteres, közel 40 tonnás bálna közvetlen mellettünk hirtelen kiemelkedik a tengerből…

Egy turistacsoportot szállító kirándulóhajó is a közelben járt ekkor. A bálna lenyűgöző mutatványa teljesen elkápráztatta a turistákat, a túravezetőnek pedig szerencsére sikerült videóra vennie a nem mindennapi pillanatot.

Check out the moment a humpback whale bursts through the calm sea close to an unsuspecting fisherman! ?

Közzétette: Caters News – 2019. május 15., szerda

“A bálna többször is kiugrott a vízből, s eközben egyre közelebb került a horgászhajóhoz. Sejtettem, hogy a következő ugrás közel lesz a férfi hajójához, mert egyenesen felé haladt, de arra azért nem számítottam, hogy ennyire” – mondta a felvételt készítő Kate Cummings.

Forrás: erdekesvilag.hu