A Fővárosi Nagycirkusz adományokkal segíti az ukrán cirkuszokat

0
80 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Jelentős mennyiségű adományt, állateleséget és állatgyógyászati termékeket juttatott el a Fővárosi Nagycirkusz a lvivi cirkuszba.

Miután a Fővárosi Nagycirkusz három hónapja több mint száz ukrán artistaművészről gondoskodik, most az Ukrajnában élő cirkuszi állatokat akarja megsegíteni: a lvivi cirkuszba jelentős mennyiségű állateleséget és állatgyógyászati termékeket küldött ki, amelyeket Ukrajna-szerte a rászoruló cirkuszok között osztanak szét.
    Az intézmény az Európai Cirkusz Szövetséggel (ECA) és Fédération Mondiale du Cirque-vel karöltve, Kristóf Krisztián Hortobágyi Károly-díjas artistaművész koordinálásával indította útjára a két teherautónyi adományt.

    Felidézik, hogy a Fővárosi Nagycirkusz a háború kitörésekor azonnal összefogott az INspirál Cirkuszközponttal, a Baross Imre Artistaképző Intézet Szakgimnáziummal, a Recirquel Társulattal és a Balance Akrobatika&Torna Clubbal, hogy szállást, napi háromszori étkezést, próbalehetőséget és programokat biztosítsanak a Magyarországra menekült vagy átutazóban lévő ukrán artistaművészeknek.
A Fővárosi Nagycirkusz három hónapja több mint száz bajbajutott gyerekről, szülőről, artista tanárról és artista növendékről gondoskodik, akik a kijevi és a harkivi artistaképzőkből érkeztek Magyarországra.

MTI

Kiemelt kép: Wikipédia

Cikken belüli kép: Fővárosi Nagycirkusz