A felelős állattartás is kiemelt figyelmet kap a Budakeszi Vadasparkban az Állatok Világnapján

0
193 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Az Állatok Világnapja alkalmából október 2-án, szombaton, ha a Budakeszi Vadasparkba látogatunk érdekes dolgokat tudhatunk meg a felelős állattartásról, az állatok védelméről, továbbá a madarakhoz kapcsolódó tudásunkat is mélyíthetjük, ha pedig az idő engedi, még madárgyűrűzés is lesz, a rendőrkutyás bemutatóról már nem is beszélve. 

Ezen felül bemutatkozik a helyszínen a Pilis-Budai Kutyamentők és a Mentőöv Állatvédő Egyesület, akik behatóbban megismerkedtettnek mindenkit az elveszett, talált és kóbor kutyákkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, plusz gazdikeresők is tovább puhítják az érdeklődők szívét.

Kint lesz a Budaörsi Rendőrkapitányság is, akiknél mindent meg lehet tudni a felelős állattartásról és az állatvédelemről, plusz délután 14:00-kor, a Szilfa tisztáson egy rendőrkutyás bemutatóval ejtik ámulatba a nagyérdeműt.

Természetesen a megszokott Állati Jó Bemutatók sem maradnak el és először debütál a Zoopedes állatok kulisszatitkai előadás is.

Mert olyan különleges programokkal készülünk Nektek, mint például a Magyar Madártani Egyesület jóvoltából, “A madarak csodálatos világa” standunk, ahol olyan izgalmas infirmációkat tudhatsz meg a madarakról, amiket eddig talán nem is tudtál. Valódi madártollakat, koponyákat és fészkeket is megnézhettek és próbáratehetitek tudásotokat, hogy felismeritek e segítség nélkül? Ha még egy kis szerencsénk is lesz és az időjárás a mi oldalunkra áll, akkor a reggeli órákban madárgyűrűzéssel is kedveskedünk nektek.
Hogy mit láthattok egy madárgyűrűzésen? Testközelből találkozhattok az erdeinkban élő kismadarakkal, megnézhetitek hogyan kapnak egyedi jelölőgyűrűt és még akár az elengedésükben is segíthettek nekünk 😉

Tiszteletét teszi nálunk a Budaörsi Rendőrkapitányság, egy izgalmas standdal, ahol mindent megtudhattok a felelős állattartásról és az állatvédelemről. Ám nem csak egy érdekes standdal érkeznek hozzánk, hanem délután 14:00-kor a Szilfa tisztáson még egy hollywood-i filmtrükköket is megszégyenítő rendőrkutyás bemutatóval várnak Titeket. Mindig is meg akartatok nézni testközelből egy valódi autósüldözést? Vagy hogy hogyan fognak el bűnözőket ezek a négylábű szuperhősök? Akkor egy egész napos Vadasparki látogatás után, érdemes még a Park melletti Szilfa-tisztásra ellátogatni, ami mindössze 200-300 méterre van a Főbejáratunktól.

Vadaspark előtti pihenőhelyen, két szuper állatvédő és állatmentő szervezet mutatkozik be, a Pilis-Budai Kutyamentők és a Mentőöv Állatvédő Egyesület. Az érdeklődök behatóbban megismerkedhetnek az elveszett, talált és kóbor kutyákkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal (pl. állatvédelem, ivartalanítás, kutyaválasztás). Tőlük mindent megtudhattok az örökbefogadás menetérőlhogyan tudtok segíteni egy-egy menhelynek és kis védenceiknek és még néhány gazdikereső gyönyörűséggel is találkozhattok. Csak aztán nehogy egy új családtaggal térjetek haza ;D

Reggel 10-kor érdemes bekukkantani a színpadunkra, ahol most először debütál a Zoopedes állatok kulisszatitkai előadásunk. Ha visszatérő vendégeink vagytok, már biztos hallottatok zoopedes négylábú, kétlábú, vagy éppen lábatlan állíti asszisztenseinkről. Ha azt mondjuk, Pelus a nagy pele, vagy Hami a sün, Titi a szarka, Grafit a gabonasikló, Lily a mókus, lehet hogy valamelyik név már ismerősen is cseng 😉 Ezen a szuper előadáson mindegyikükkel találkozhattok testközelből, megismerhetitek a kulisszák mögötti életüket, hogyan kerültek hozzánk, hogyan váltak elsőrangú pedagógusokká 😀

A jól ismert Állati Jó Bemutatókról se feledkeztünk meg, a szokásos időpontban, a színpadunkon ezt az izgalmakban és megunhatatlan poénokban gazdag előadást se hagyjátok ki!