A Budakeszi Vadaspark látogatóbarát fejlesztésekkel készül a nyitásra

0
181 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Új madárröpdéket alakított ki és látványos fajtaleíró táblákat állított fel a Budakeszi Vadaspark, valamint bővítették az erdészek munkáját bemutató játszóteret. 

Nagy Ingrid tájékoztatása szerint a madaraknak összesen nyolc új, kibővített férőhelyet építettek, a kifutók között az érdeklődőket pedig a jelenlegi látványvilágba beleillő stílusú sétaút fogja körbekalauzolni. Bella és Belizár, a hóbagoly páros is ide költözik, mert régi helyüket egy 80 fős fedett foglalkoztatótér veszi majd át. Az új létesítmény a VEKOP pályázat keretében a Pilisi Parkerdő Zrt. kivitelezésében valósulhat meg.

A játszva tanulásban ezentúl piktogramokkal ellátott, egyedi tervezésű fajleíró táblák segítik a gyerekeket és a felnőtteket. A látogatók az újfajta tanulási élményt 30 állatfaj kifutója előtt próbálhatják ki.

A „Bárcsak erdész lehetnék!” nevet viselő játszótér faállatokkal, homokozóval és állatnyomokkal bővült, a természet valódi érintését pedig a játszótér mellett kialakított mezítlábas tanösvényen lehet megtapasztalni.

Az erdő világáról, szerepéről és jelentőségéről a muflonok kifutója melletti interaktív oktatótáblákon lehet tájékozódni. A „Legyen az erdő mindenkié!” sorozat színes táblái bemutatják az erdész munkáját, az örökerdő-gazdálkodás alapjait és a hazai erdők változatos állat- és növényvilágát.

A Kárpát-medence őshonos élővilágát bemutató fejlesztések a Pilisi Parkerdő Zrt., az Örökerdő Alapítvány és az Agrárminisztérium támogatásával valósulhattak meg.

A Budakeszi Vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében működik. A parkot 1979-ben nyitották meg; célja a Magyarországon élő és európai vadfajok és házi állatok bemutatása.
A vadaspark 26 hektáros területén természetes, erdei környezetben él 32 állatfaj mintegy 120 egyede. A létesítményt évente 200 ezer látogató keresi fel, a szervezet munkáját csaknem 1100 önkéntes támogatja.

MTI, budakeszivadaspark.hu