6 dolog, amivel boldoggá teheted a kutyád

0
8 672 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Minden kutyus egyedülálló, utánozhatatlan személyiség, de mindannyiuknak ugyanannyira szükségük van gazdájuk figyelmére és társaságára. Hogy mit is várnak el tőlünk négylábú kedvenceink? Hat pontban elmeséljük.

1. A vadászat öröme

Tanulmányok szerint a kutyák jobban élvezik a vadászatot, mint a zsákmány megszerzését, hiszen az egészet játéknak fogják fel. Ha kihívás elé állítjuk őket akár egy jutalomfalatért, akár egy vacsoráért, hálásak lesznek érte, hiszen ez az időtöltés fizikailag és mentálisan is fejleszti őket.

2. Egy külön bejáratú hely a szívedben

Ne félj kimutatni érzelmeidet a kutyád iránt, hiszen a köztetek lévő különleges kötelék csak akkor erősödhet, ha minden nap kimutatod, mennyire örülsz, hogy a kutya gazdája lehetsz, és mennyire szereted őt. Ha így teszel, a kutyád jobban fog szeretni, mint valaha.

3. Laktató étkezés

Talán ez a legegyszerűbb kívánság. Rendszeres étkezés és rendszeres jutalomfalatka, ez a boldog kutya titka. Ügyelj rá, hogy ne etesd túl a kutyád, és figyelj arra is, hogy a kapott nasik egészségesek legyenek. Sok kutya betegedik bele abba, hogy a gazdája jó szándékkal elhalmozza őket finomságokkal. Csak ésszel, ne ess ebbe a hibába!

4. A tökéletes alvóhely

A kutyádnak szüksége van egy puha, meleg, otthonos kis kuckóra, ahol kényelmesen pihenhet. Ezzel nem csak őt teszed boldoggá, hiszen ha a kutya az ideje nagy részét nem a kanapén, vagy az ágyadban tölti, akkor kevesebb szőrrel kell megbirkóznod a takarítás során. Válassz egy világos helyet, ahol az eb kényelembe helyezheti magát!

5. Játék nélkül nem megy

Nagyon fontos, hogy a kutyának meglegyenek a saját játékai. El sem tudod képzelni, hogy egy új játékkal mekkora örömöt szerezhetsz kedvenced számára. Arról nem is beszélve, hogy a játékokkal elkerülheted, hogy a kutya a bútorokat, vagy a személyes tárgyaidat kezdje el megcsócsálni.

6. Mozgás, mozgás, mozgás

Azt a hatalmas energiát, amit ezek a kedves állatok magukkal cipelnek bizony le kell vezetni. A rendszeres sétálás, játék és kirándulás elengedhetetlen ahhoz, hogy a kutya egészséges, fitt és boldog maradjon. Ne sajnáld az idődet a kutyádtól, hidd el, hatalmas szeretettel hálálja meg a törődést!