5 kutyafajta, amelyik csak akkor ugat, ha kell

0
2 191 megtekintés
Fotó: Daniel Albany/Pixabay
Swing Szerelem Szulák

Ha olyan kutyát szeretnél lakótársnak, amelyik keveset ugat, viszont ha kell, jelez, akkor az alábbi öt fajtában tökéletes társra lelhetsz!

Ami nekünk a beszéd, az a kutyáknak az ugatás. Az ugatással kommunikálnak  – nemcsak velünk, hanem egymással is -, ezzel fejezik ki a frusztrációjukat, örömüket, és még ezerféle dolgot. Ahogy az emberek, a kutyák között is vannak csendesebb típusok.

Ha nyugodtabb, engedelmesebb kutyafajtát keresel, akkor a kistestű és a nagytestű fajták között is vannak olyanok, amelyek jó társaid lehetnek. Azt azonban fontos kiemelnünk, hogy az emberhez hasonlóan a kutyáknak is megvan a maguk személyisége, hangulata, éppen ezért, lehet, hogy bár az adott kutyafajta alapvetően csendes, de a te kutyád mégis izgágább és többet ugat. Minket és a kutyákat sem lehet beskatulyázni, rengeteg mindentől függ az, hogy melyiknek milyen a személyisége és a viselkedése és persze az is, hogy épp milyen érzelem hatása alatt van.

Nem mindegy, hogy traumatizált, menhelyi vagy éppen egy kiegyensúlyozott közegből jött-e a kutya. Az sem mindegy, hogy teljesen egészséges-e vagy épp küzd egy betegséggel, amiről még nincs is tudomásod. Számít, hogy milyen közegben él veled és mennyit volt eddig emberek között, valamint, hogy mennyit lesz ezek után. Tehát az, hogy egy kutya a gyakorlatban ugat-e vagy sem, rengeteg mindentől függ.

Ha az ideális körülményeket vesszük alapul, akkor az alábbi 5 kutyafajta a halkabb, kevésbé ugatós csapatot erősíti:

  • Angol bulldog – néha szeszélyes, de alapvetően csendes és nyugodt kutya
  • Cavalier king charles spániel – gyorsan tanuló, de esetenként makacs kutya, a magányt nem bírja
  • Japán csin – kifejezetten nyugodt típus
  • Basset hound – imád pihenni, nem egy mozgékony típus, kifejezetten nyugodt kutya (Columbo ismert kutyájaként már a sorozatban kedvencünkké válhatott)
  • Mopsz – viccesek, csendesek, szórakoztatók

haziallat.hu