Újabb vombat baba született a Fővárosi Állat és Növénykertben

0
609 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A vombatoknál elhelyezett kamerák nemrégiben örvendetes képeket rögzítettek. Molly, az anyaállat erszényéből egy kölyök kandikál ki. E különleges erszényesek állatkerti szaporítása ritkaságnak számít, Budapesten viszont már négyszer sikerült.

Negyedszerre is sikerült a vombatok szaporítása Állatkertben: Molly, az anyavombat erszényében ugyanis már hónapok óta egy kölyök cseperedik. Sőt mi több, mostanra már időnként ki is les onnan. Ebből persze most még nem sokat látni, ám a vombatok bekamerázott otthonának köszönhetően ez most mégis sikerült. Azt persze tudni kell, hogy a vombatok erszénye hátrafelé nyílik, így a kölyök feje ilyenkor az anyaállat két hátsó lába között szokott megjelenni. A felvételen nemcsak az látszik, amint a kicsi nézelődik (és a lábát is kidugja), hanem az is, hogy amikor Molly túl tolakodónak találja az az apuka, Wally közeledését, ezt egyáltalán nem rejti véka alá.

Fejlettsége alapján a kis vombatkölyök hozzávetőleg fél éves lehet, ami azt jelenti, hogy tavaly ősszel születhetett. Ha minden jól megy akkor márciusban jön majd el az az idő, amikor már az állatkerbe látogatókis jó eséllyel láthatják a jövevényt.

Forrás: zoobudapest.hu

Fotó: Kovács Attila