Kengurut fogtak a rendőrök az éjszaka közepén Csepelen

0
755 megtekintés
Fotó: BRFK l Budapesti Rendőr-főkapitányság - Facebook
Swing Szerelem Szulák
Több kilométeres éjszakai üldözés után fogtak el a rendőrök egy kengurut Csepelen – közölte a BRFK Facebook-oldalán vasárnap. Igen, nem írtuk félre, kengurut. 

Éjjel 2 órakor a Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese adta ki a riasztást egy XXI. kerület, Szilvafa utcában kóborló kenguru miatt, amely azonban a járőrök elől forgalmas utcákon keresztül a II. Rákóczi Ferenc út irányába menekült. Csak öt-hat kilométernyi üldözés után sikerült sérülés nélkül elfogni az erszényest, majd a rendőrök pokrócba csavarták a rúgkapáló állatot és a fővárosi állatkertbe szállították.

Azt mindeddig nem sikerült kideríteni, honnan szökhetett el a kenguru, és ki lehet a gazdája – olvasható a BRFK Facebook-oldalán.

Idézzük a posztot, mert zseniális:

„Van az úgy, hogy az ember elveszít dolgokat, dehogy valakinek egy komplett élethosszig tartó erszényes rugósszettet sikerüljön, az már számunkra is talány.

A csepeli járőrök simán hihették azt, hogy éjjel 2 órakor a Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese tréfát űz velük, amikor egy kóborló kenguruhoz küldte őket a XXI. kerületi Szilvafa utcába. Hogy honnan lépett meg éjszakai történetünk főhőse, azt azóta sem tudjuk, mindenesetre a rendőröknek nem sokat kellett keresniük az erszényest, ám befogni már nem volt sétagalopp. A rugóslábú ugyanis nem kínálta tálcán a hirtelen jött szabadságát, és hajmeresztő bátorsággal szökellt tova a forgalmasabb utcák, majd a II. Rákóczi Ferenc út irányába. Rendőreink 5-6 kilométeren keresztül voltak a nyomában, mire be tudták terelni az állatot egy olyan helyre, ahonnan már nem volt menekvés, és sérülés nélkül tudták intézkedés alá vonni. Kollégáink biztonsági intézkedés keretében egy pokrócba csavarták a rúgkapáló erszényest, aki nem fogadta kitörő örömmel, hogy véget ért az éjszakai kiruccanás. Végül a takaróba csavart lábak is együttműködést tanúsítottak, és a rendőrautóban már nyugodtan utazott a hatósági kíséretet kapó kenguru a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A rendőrök megpróbálták kideríteni, hogy honnan szökhetett el, de gazdájára eddig még nem találtunk rá.

Az eljárásba a rendőrök később szakértőket vonhatnak be, lehet megkérdezzük Sanyit és pingvintársait, ők úgyis mindent is tudnak az éjszakai szökésről, mint jelenségről.”

Fotó: BRFK l Budapesti Rendőr-főkapitányság – Facebook
Fotó: BRFK l Budapesti Rendőr-főkapitányság – Facebook
Fotó: BRFK l Budapesti Rendőr-főkapitányság – Facebook