Ennek az újszülött kiskutyának egy lábbal és egy farkincával több jutott a kelleténél

0
1 670 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Valószínűleg minden kutya gazdája úgy gondolja, hogy a kiskedvence különleges, ám a Skipper nevű újszülött kiskutya valóban egyedi. Az állat ugyanis hat lábbal és két farokkal született.

Állatorvosai szerint Skipper lehet az első olyan kutya, aki élve született a veleszületett vagy a születéskor fennálló állapotok ellenére.

Ez a kutya egy kis csoda– írták közösségi oldalukon az oklahomai Neel Állatorvosi Kórház munkatársai, ahol Skippert kezelték.

– Hosszabb ideig túlélte ezt a különleges állapotot, mint azt gondoltuk volna; a publikált kutatások nem mutatják, hogy egy ilyen betegségben szenvedő kutya valaha is élve született volna.

Skipper egy border collie és egy ausztrál juhász keverék, és a CNN szerint egy idén február 16-án született, kilenc kölyökből álló alom tagja volt.

AZ ÁLLATORVOSOK KÉT VELESZÜLETETT RENDELLENESSÉGET DIAGNOSZTIZÁLTAK NÁLA:

az úgynevezett monocephalus dipygus-t és monocephalus rachipagus dibrachius tetrapus-t, ami lefordítva azt jelenti, hogy egy feje és egy mellkasa van, de kettő kismedencei régiója, kettő alsó húgyúti traktusa, kettő reproduktív rendszere, kettő farka és hat lába van.

Valószínű. hogy Skippernek volt egy ikertestvér része az anyaméhben és amikor a megtermékenyített petesejt megpróbált szétválni, nem vált szét teljesen.– magyarázta Dr. Tina Neel, a Neel Állatorvosi Kórház tulajdonosa a CNN-nek, amit a LiveScience online tudományos portál idéz.

Hozzátette: Skippernél megjelentek a nyitott gerinc (spina bifida) jelei is, amely egy olyan születési rendellenesség, ahol a gerincoszlop nem záródik be megfelelően a fejlődés során. Ritka állapotai ellenére a kölyök azonban egészségesnek tűnik. Úgy tűnik, hogy remek formában van és megfelelően növekszik.

Minden lába mozog és reagál az ingerekre, mint egy normális kiskutya – mutattak rá a kutatók. – Idősebb korában azonban lehet, hogy fizikoterápiára lesz szüksége a mozgáshoz.

Origo