Előkerült Ferdinánd, az állattenyésztési kiállításról meglépő tenyészbika

0
115 megtekintés
Angus marhák - Fotó: Flickr
Swing Szerelem Szulák
Ferdinánd, a 650 kilogrammos fiatal Angus fajta tenyészbika, idén szerepelt volna először kiállításon, de úgy döntött, a modellvilág nem neki való és lazán átugorva a karám falát, nekifutott a szabadságnak. Négy napig tartott a nagy kaland, de gazdája legnagyobb örömére, végül előkerült. 

Hősünk, még szeptember 26-án, csütörtökön lépett meg a KÁN Egyetemi Napokról. Az állatot a MATE Kaposvári Campusához közeli Toponáron, egy szántóföldön találták meg.

Ferdinánd, gazdája elmondása szerint egy nyugodt, kedves bika, de nem szabad zaklatni, így nagy öröm, hogy baleset nélkül került elő.

Tekintélyes megjelenésű barátunkat, végül három kábítólövedék segítségével sikerült elfogni. Amúgy békésen hevert egy szántóföldön és nagy valószínűség szerint épp kérődzött, amikor egy kutyasétáltató kiszúrta és azonnal értesítette a zsarukat.

Ferdinánd, a szökött bika befogása – Fotó: Mate Kaposvári Campus

A világlátott és a szabadság ízétől feltehetőleg azóta is mámoros Ferdinánd, már haza is ért és álmodozhat a következő kiállításig, ahol jobb ha vigyáznak, milyen magas a karám fala, mert ha bikán múlik, nem lesz bemutató.

MATE Kaposvári Campusagroinform.hu