Ritka bongóbébi született a varsói állatkertben – videó

0
243 megtekintés
A varsói állatkert cuki kis bongója - Fotó: Warszawskie ZOO - Facebook
Swing Szerelem Szulák
Egy olyan afrikai antilop született a varsói állatkertben, amelyből mindössze 70-80 felnőtt példány él vadon. A bongóbébi két hete jött világra, de a hideg miatt csak az elmúlt napokban tehette meg első sétáit a szabadban – szúrta ki az ORIGO

Mint írják, a csavarszarvú antilopok közé tartozó keleti, más néven kenyai bongó a legnagyobb a hegyi erdőkben élő afrikai antilopok közül. Az éjszakai életmódú állat feltűnő jelenség hosszú szarvával, vörösesbarna bundájával, amelyet fehér vagy sárga függőleges csíkok tagolnak.

A kihalás fenyegette fajt tulajdonságai miatt nagyon nehéz szaporítani.

Annyira félénk, hogy az európai állatkertek közül csak a varsóiban tartják a látogatók előtt is nyitott pavilonban

– idézte a lap az állatkert illetékesét.

A ritka kisantilop éjszaka jött világra, a gondozók reggel, munkába érkezve találtak rá, anyjának ő az első utódja. A rendkívül hideg idő miatt a bongóbébi első napjait kénytelen volt zárt helyen tölteni.

Az állatkert kis bongójáról készült videót IDE KATTINTVA tudod megnézni.

De hogy itt se maradjunk Bongó videó nélkül, bemutatkozik Félix, a Denver Zoo április 10-én született kis büszkesége, aki vidáman játszadozik a napsütében:

A Tragelaphus eurycerus isaaci alfajt a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a veszélyeztetett kategóriába sorolja. A másik alfaj, a nyugati bongó (Tragelaphus eurycerus eurycerus) Nyugat- és Közép-Afrika esőerdeiben még viszonylag gyakori fajnak számít, de az erdőirtás őt is fenyegeti.

Via