Megvadult kecskék trollkodtak az M2-esen

0
657 megtekintés
Megvadult kecskék az M2-esen - Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt./Facebook
Swing Szerelem Szulák
Kecskék próbáltak meg feljutni az M2-es autópályára – kapták a bejelentést szombaton a Magyar Közút munkatársai. A kis patások nagyon be voltak gőzölve, a segítségükre sietőkre is rátámadtak és ha tehették volna, elvágtatnak a végtelenbe. 

A rendőrökön és az Àllat- ès Termèszetvèdelmi Őrszolgálat Újpest emberein kívül a Dunakeszi mérnökség kollégái is a helyszínre siettek, végül egy feljáró oldalán találtak rá az állatokra.

A kecskék finoman szólva se voltak hálásak a mentési próbálkozásért, az egyikük támadt, míg a másik megpróbált az úttest felé lelécelni. A rendőröknek le kellett zárniuk a pályát,  mindeközben csapatmunkával egy, a pálya melletti építési telken található beton csőbe terelték az állatokat, ott befogták és elszállították őket az őrszolgálatosok a Barka Állatsimogatóba.

Kecske mentés az M2-esen – Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt./Facebook

Közben megjelent a kecskék gazdája is, aki elmondta, hogy már több napja megléptek az állatok, valószínűleg aranysakál elől menekülhettek, ami megölte a gidáikat, ezért is voltak annyira megrémülve, megvadulva.