Megszületett az első kiscsikó a Mátai Ménesben

0
434 megtekintés
Az idei első kiscsikó - Kép: Hortobágyi Nonprofit Kft. - Facebook
Swing Szerelem Szulák
Nyakunkon a február, a tél utolsó hónapja igen mozgalmas időszaknak számít a pásztorok földjén. Ilyenkor ellenek a rackák, világra jönnek a szürke marha borjak (a Montág-pusztán, a Körös-Maros Nemzeti Parkban már 207 vannak) és persze jönnek a nóniusz csikók. Az első jövevény nem várt ilyen sokáig, kis pilincka lábain már a világot szemléli és ha meg szeretnénk élőben is nézni, február végén megtehetjük. 

A Mátai Ménes istállói, a szatmáritelki juhhodályok és a Pusztai Állatpark állattartó hodályai kitárják kapuikat a látogatók előtt és csárda nyitó és családi hétvégére invitálják a nagyérdeműt csikókkal, bárányokkal és más állatkölykökkel.

Ilyen cuki komondor kölyökkel is találkozhatunk – Kép: hortobagyinfo.hu

A február végi hétvégén az állataikat gondozó pásztorok és állatgondozók vezetésével ismerkedhetnek meg a látogatók a téli Hortobágy legifjabb jövevényeivel, az idei csikókkal, racka bárányokkal, mangalica malacokkal és szürke borjakkal, valamint napos csibékkel, kis kacsákkal és libákkal, kecskegidákkal és szamár csacsikkal. Az esemény központi helyszíne, a túrák kiindulási és érkezési pontja a Hortobágyi Csárda, ami ekkor nyitja meg kapuit ismét vendégei előtt a 2022. évben.

A „Nyitott istállók” program helyszínei, a Pusztai Állatpark kisállat simogatója, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság racka törzsállománya és a Mátai Ménes istállója (a méneshez menetrendszerűen induló lovaskocsi viszi a látogatókat).

További részletek és program: ITT