Karácsonyi fenyő a közösségért – Több mint négyszáz karácsonyfát ajándékozott a Mecsekerdő

0
120 megtekintés
Kép: Pixabay
Swing Szerelem Szulák
Több mint négyszáz karácsonyfát ajándékozott a Mecsekerdő kórházaknak, közintézményeknek, szociális és gyermekotthonoknak, civil szervezeteknek – köztük a Nagycsaládosok Országos Egyesületének, a Színes Gyöngyök Egyesületnek –, valamint templomoknak, plébániáknak – írja a Mecsekerdő, a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében. 

Mint írják, a Mecsekerdő idén is követi több évtizedes közösségteremtő és -fenntartó hagyományát: karácsony közeledtével, az ünnep szebbé tételének szándékával

december elején több száz fenyőfát adományoz a pécsi és Baranya megyei szociális és egyházi intézményeknek, civil szervezeteknek.

A Mecsekerdő a saját eszközeivel szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy oda is jusson fa, ahová esetleg nem kerülne, ahol a szűkebb anyagi lehetőségek miatt épp a karácsonyfa megvásárlásáról kell lemondani. Az erdőgazdaság célja, hogy ott is színes égők fénye és fenyőillat járja át a szobát néhány hétig, ahol az év többi részén a fehér szín az uralkodó, azok a gyerekek és idősek is körülülhessék szenteste a fát, akikről lemondott, távol van, netán már nincs is családjuk.

A Mecsekerdő által ajándékozott karácsonyfa a Bóbita bábszínházban – Fotó: Mecsekerdő

A Mecsekerdő a fenyőfákat nem az erdőből vágja ki,

hanem az erre a célra létesített és szakszerűen gondozott karácsonyfa-telepekről szállítja az érintetteknek, illetve az átvételre kijelölt erdészethez.