Fürdőszobába költöztették a madarakat a pusztító hurrikán elől

0
255 megtekintés
Fotó: St. Augustine Alligator Farm Zoological Park/Facebook
Swing Szerelem Szulák

Több mint 2,5 millió floridai embert utasítottak arra, hogy hagyják el otthonaikat, amikor az Ian hurrikán áthaladt a Mexikói-öbölben. De vajon mi történik azokkal a lakosokkal, akik nem tudnak evakuálni – és azokkal az állatokkal, akik az állam számos állatkertjében és vadrezervátumában élnek?

Az 1992-es Andrew hurrikán lecsapása óta minden állatkertnek van forgatókönyve vészhelyzetekre. Az állatkerti gondozók és állatvédők az elmúlt napokban folyamatosan azon dolgoztak, hogy állataik biztonságban legyenek a közelgő pusztító vihar idején. A Sanford-i Állat- és Növénykert állatorvosi csapata gondoskodott arról, hogy az állatkert gondozói rendelkezzenek az állatok számára szükséges összes gyógyszerrel. Ezután következett az állatok biztonságos kifutóba juttatása. Mivel Floridában gyakran erős viharrendszerek alakulnak ki, a legtöbb szervezet már rendelkezik olyan épületekkel, burkolatokkal, amelyek ellenállnak a hurrikán erejű szeleknek.

A ZooTampa Állatkert például éjszakai házaknak nevezett épületekkel rendelkezik, amelyek le vannak rögzítve az állatok kifutójában és betontömbökből épülnek fel. Így az állatok többsége a saját kifutójában helyezhető biztonságba – mondják az állatgondozók. A kisebb állatkertekben az állatok nagy része a nagy szabadtéri kifutókban marad és a gondozók folyamatosan ellenőrzik őket.

A madarakat a legnehezebb biztonságba helyezni a zord időjárás esetén. Sok esetben akár az állatgondozók épületébe is betelepítik őket. A St. Augustine Alligator Farm Zoological Park madarai például fürdőszobába költöztek.

Fotó: St. Augustine Alligator Farm Zoological Park/Facebook

A legtöbb állat jól viseli az ilyen viharokat, az állatkert dolgozói pedig mindent elkövetnek, hogy a gondozottak épségben, sérülések nélkül térhessenek vissza helyükre a hurrikán elvonulta után.

Sokszínű Vidék