Funkcionálisan kihaltnak nyilvánították a koalákat

0
4 286 megtekintés
Koala (Phascolarctos cinereus) Kép: weknowyourdreams
Swing Szerelem Szulák
A szomorú hírt az Ausztrál Koala Alapítvány tette közé pár nappal ezelőtt. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy  elérték azt az egyedszámot – már csak hozzávetőleg 80 ezer példánya létezhet a fajnak a vadonban – amivel nincs esély arra, hogy ezek az állatok további leszármazottjaikkal egy új nemzedéket hozzanak létre a jövőben.

A legnagyobb veszélyt ezekre az állatokra az élőhelyük csökkenése és a klímaváltozás okozta hőhullámok jelentik, melyek tavaly több ezer állat halálát okozták. Emellett probléma, hogy nagyon alacsony a genetikai sokféleség, tehát nagy a beltenyészet, ezért sokkal érzékenyebbek a betegségekre és persze, a már említett klímaváltozásra. És ha ez nem lenne elég, évente 4000 ezer koala halálát okozzák az autók és a kutyák is.

A jelen állapot eléréséhez a tömeges mészárlás is hozzájárult: 1890 és 1927 között több, mint nyolcmillió koalát lőttek le a bundájukért.

How to Weigh a Koala Joey

How to weigh a koala joey – Hint: Turn the volume up #koalafornia

Közzétette: San Diego Zoo – 2015. július 9., csütörtök

Ha a közeljövőben nem történik drasztikus változás – például, hogy jóváhagyják a koalák védelméről szóló új törvényjavaslatot – akkor pár éven belül, csak az állatkertekben találkozhatunk ezekkel az állatokkal.

Forrás: dailymail