Adventi lajhárbébi a Fővárosi Állat és Növénykertben

0
622 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Ez a cuki lajhárbébi december 2- án jött a világra a Fővárosi Állat és Növénykertben. A csöppség a Pálmaházban látható, leginkább akkor amikor a felnőttek enni kapnak, 10 óra körül.

A fővárosi állatkertben született lajhárokról, akár folytatásos családregény is készülhetne, hiszen a mostani kicsi anyukája Lili, más néven Mókus is itt született 11 évvel ezelőtt. Sőt, az ő anyukája, a mostani kicsi nagymamája, a 26 esztendős Banya is látható az Állatkertben.

Egyébként Lilinek is már az ötödik kölyke a mostani. Korábbi utódai felcseperedve más állatkertekbe kerültek, Szegedtől egészen Párizsig. A mostani apróságról azt még nem tudni, hogy milyen nemű, így egyelőre nevet sem kapott még.

A lajhároknál egyébként nem ritka, hogy advent idején hozzák világra utódaikat: 2015-ben december 21-én született egy kölyök, 2012-ben pedig éppen december 24-én. Utóbbi egyébként a Natal nevet kapta, ami – érthető okok miatt – egyszerre utal a születésre és a karácsonyra is. Natal egyébként 2014 óta a Jászberényi Állatkert lakója.

Forrás: zoobudapest.hu