Vonaton menekültek idén a kutyák a petárdák elől

0
3 156 megtekintés
Kép: nsinternational.nl
Swing Szerelem Szulák

Az év utolsó napján, természetesen most sem unatkoztak az állatmentők a durrogástól-tűzijátéktól megijedő, elszökő kutyák miatt. Az újdonság viszont az volt, hogy több rettegő kutya is felszállt ijedtében valamilyen vonatra. 

Több ebet is vonatról kellett leszedni az idén szilveszterkor, annyira megrémültek az állatok a durrogtatástól – tudta meg a hvg.hu az Állatmentő Ligától. Ez a szervezet látta el az ügyeletet a főváros jelentős részén, mivel a rendőrségi riasztások is hozzájuk futottak be. A szervezetnek minden szilveszterkor sok dolga van a petárdázástól megijedt állatok miatt, de idén különös tendenciára lettek figyelmesek: a kutyák ijedtükben vonatra szálltak. 

“Meglepődtünk, mert ilyen év még nem volt, egymás után 3 kutyát is a vonatról kellett leszedni egy nap alatt” – mondta Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője.

Szilveszter első vonatozó kutyája egy dunakeszi állat volt, aki szerencsére csak két megállót ment, mielőtt kiszúrták volna és a benne lévő chip adatai alapján a liga hamar hazajuttatta a gazdájához, nagy volt az öröm mikor hazaért.

Közzétette: Állatmentő Liga – 2017. december 31.

Egy Bogi nevű puli viszont Érdről egészen a Déli pályaudvarig utazott, onnan vitték el az állatmentők az újpesti központjukba. „Az érdi gazdi többször is visszakérdezett, mikor felhívtuk, nem akarta elhinni, hogy a kutyája Újpesten van” – mondta a lapnak a liga vezetője.

Érdről vonatozott fel a Kutyus(bogika) a délibe pedig leszállítottuk. Chipes,telefonszámok rosszak,címen egyenlőre senki nincs otthon:(

Közzétette: Állatmentő Liga – 2017. december 31.

A harmadik utazó eb egy sülysápi kutya volt, aki egészen a Keleti Pályaudvarig vonatozott. Ha ez nem lett volna elég a további nehézséget az okozta, hogy a vonat 20 perccel később már indult is vissza, így nem volt sok ideje az állatmentőknek odaérni, viszont a kutya nem maradhatott a vonaton.

Közzétette: Állatmentő Liga – 2017. december 31.

“Pár perccel a vonat visszaindulása előtt leszedtük. Volt benn chip, de telefonszámot nem adott ki, így a Pest megyei rendőrség járőrei segítettek be, kimentek a regisztrált sülysápi lakcímre” – mesélte Pataki Gábor.

Közzétette: Állatmentő Liga – 2017. december 31.

Sokan talán nem is tudják, de jogszabály rögzíti, hogy „az állatban félelmet keltő, erős fény- vagy hanghatással járó tevékenységek, időjárási jelenségek teljes időtartama alatt” – különösen szilveszterkor, amikor engedélyezettek a pirotechnikai tevékenységek – „az állat tartójának gondoskodnia kell az állat félelmében történő elszökésének megakadályozásáról, és törekednie kell az állat megnyugtatására”.

Forrás: HVG