Videón debütál a Fővárosi Állatkert tapírgyereke és egyúttal a nevére is szavazni lehet

0
1 346 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A kislánynak bizonyult jövevény szépen gyarapszik, és az anyatej mellett már szilárd táplálékot is fogyaszt. Az állatkert a közönség segítségét kéri a megfelelő név kiválasztásában.

“Február 20-án reggelre örvendetes családi esemény történt Állatkertünk tapírjainál. Suki, az anyaállat ugyanis egy életerős utódot hozott világra, aki egyébként kislánynak bizonyult. Az örömhírt március elején terveztük bejelenteni, bár ahhoz, hogy a közönség a saját szemével is láthassa a jövevényt, még akkor is várni kellett volna. A koronavírus járvány miatt azonban egyre szigorúbb korlátozásokat kellett bevezetni, így be kellett zárni a beltéri bemutatóhelyeket, március 15-től pedig az egész kertet be kellett zárni a nagyközönség előtt. Az apróság persze ebből semmit nem érzékel, és azóta is zavartalanul fejlődik. Most úgy látjuk, itt az ideje, hogy legalább az interneten keresztül bemutassuk az aranyos tapírkislányt a nagyközönségnek. Ezért első lépésként összeállítottunk egy kisfilmet, amelyen a jövevény születése utáni első napokban, hetekben készült.”-Írja az állatkert a weboldalán.

A jövevény bemutatásával egy időben az állatkert segítséget szeretne kérni a kis jövevény névválasztásában. Az előzetes zsűrizést követően három név maradt a „kalapban”, ezekre várják a szavazatokat az állatkert hivatalos weboldalán.