Videón a lefolyóban rekedt piliscsabai kiscica megmentése

0
6 623 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Többórás küzdelem árán sikerült a csőben rekedt kismacskát kiszabadítani, a mentésről videó is készült. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Facebook-oldalára került fel az alábbi videó, amelyen egy Wilson nevű cica megmentése látható.

A szerencsétlenül járt kis állat nyávogására néhány fiatal figyelt fel, akik biciklizés közben hallották meg a segélykérést. Ők értesítették a Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesületét, akik a kutató-mentő szolgálatot riadóztatták.

A különleges mentők egy speciális csőkamera segítségével néztek be a lefolyóba, ahol tíz méterre a felszíntől megtalálták a cicát. Ezután már csak arra kellett megoldást találni, hogy a fáradt és érthető módon riadt állatot hogyan juttassák a felszínre.

A mentőcsapat ügyes trükköt eszelt ki: a csőkamerát átcsúsztatták a macska hasa alatt, a kamera mögé pedig egy kötélhurkot kötöttek, majd ezzel együtt húzták ki Wilsont a lefolyóból.

él Ő – Wilson cica megmentése egy lefolyócsőből

él Ő OSSZÁTOK:))))))Meghitt pillanatok egy nem mindennapi állatmentésből. Na de komolyra fordítva a szót, beszéljünk egy konkrét, valódi mentésről.Szolgálatunk több órás küzdelem után tudta kiszabadítani a videón látható kiscicát egy lefolyócső fogságából. Wilson cica életben maradásához legelőször is kellett néhány nem mindennapi fiatal, akik biciklizés közben felfigyeltek a segítségkérésre, mely nyávogás formájában egy csőből érkezett elhaló hangon egy elhagyatott piliscsabai házból. Kellett hozzá a Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete is, akik fogadták a segítségkérésüket és átirányították hozzánk, mert ez a kilátástalan szituáció abszolút a mi szakterületünk. Kellett hozzá az a sok ezer ember, akik évek óta segítenek minket adományaikkal és nekik köszönhetően a legmodernebb állatmentő eszközökkel tudjuk magunkat felszerelni. Kellettek hozzá a kollégák, akik pedig lehetetlent nem ismerve hosszú órákon át küzdöttek a cicáért. Wilsonra egy speciális csőkamera segítségével találtunk rá 10 méterre a legközelebbi felszíni csatlakozási ponttól és nem kis fejtörést okozott, hogy hogyan szedjük ki a föld alatt húzódó csőhálózatból. Azért írjuk le, hogy hogyan sikerült megmenteni, hogy ha más mentőszervezet ilyen szituációba kerül, akkor már ezeket a tapasztalatokat is be tudja illeszteni a mentési folyamatokba. A csőkamerát egy határozott mozdulattal átcsúsztattuk a hasa alatt és túltoltuk rajta két méterrel. A kamera fej mögé pedig kötélhurkot kötöttünk és amikor az is mögé került, akkor elkezdtük kifelé húzni. Negyedik próbálkozásra éreztük a kötélen, hogy megfeszült és láttuk a kamera képén, hogy Wilson is kapaszkodik a kötélbe és mint egy játszó cica, suhan a kameránkkal együtt kifelé. 🙂 Ezek után már "csak" egy derékszögű kanyart kellett bevennünk és várt ránk a függőleges másfél méter mély csődarab, amit egy befogó bot segítségével küzdöttünk le. Mindent rögzítettünk, így legyen ez egy közös tapasztalat. Wilsont az elsődleges helyszíni ellátás után a megtalálói állatorvoshoz szállították és ma már gazdis cicaként piheni ki a fáradalmakat…..mert úgy döntöttek, hogy megtartják. Boldog életet Wilson cica!Ha szeretnéd támogatni szolgálatunk állatmentő részlegét, akkor itt könnyen megteheted:http://kutato-mento.hu/donation/allatmentes/Ha máshogy szeretnél támogatni, akkor pedig itt találod a szükséges adatokat:Név: Pannon Mentőkutyás Alapítvány Pest Megyei Kutató-Mentő SzolgálatSzékhely: 2000 Szentendre, Kovács László u. 38.Bejegyzési szám: AM2753 (Pest Megyei Bíróság)Nyilvántartási szám: 13-01-0002753Adószám: 18711509-1-13Közösségi adószám: HU18711509Statisztikai számjel: 18711509-9499-569-13Bankszámla szám: CIB 10700718-43073504-51100005Ha nem szeretnél támogatni, akkor csak oszd meg a videót, hogy más is átélhesse ezeket a meghitt pillanatokat! Köszönjük

Közzétette: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat – 2017. július 5.

A cicát a helyszínen elsősegélyben részesítették, majd a megtalálók állatorvoshoz szállították. Az igazi happy end pedig csak ezután következik: megmentői úgy döntöttek, hogy megtartják Wilsont, a cica így ma már új otthonában pihenheti ki a nem mindennapi kalandot.

Forrás: nlcafe.hu