Veszélyben forog a Budapesti Állatkert egyetlen koalájának élete

0
8 025 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Vasárnap óta nem látogatható a Fővárosi Állat- és Növénykert Koalaháza. Nur-Nuru-Bin gondozói egy emberként aggódnak a napok óta gyengélkedő koaláért, aki a vizsgálatok szerint egy daganatos megbetegedéssel, úgynevezett limfoid leukózissal küzd.

A vérképző szerveket érintő daganatos megbetegedés első jelei néhány napja jelentkeztek az állaton, a vizsgálatok kimutatták, hogy az állat rendkívüli mértékű vérszegénységben szenved, gyengélkedik. Sajnos ez a betegség nem ritka a koaláknál, a belgiumi Planckendael állatkertjében, ahonnan Nur-Nuru-Bin is érkezett, egy másik koalánál ugyancsak előfordult már hasonló eset.

Állatorvosaink – a koalák tartásával kapcsolatos, ilyen eseteket is számításba vevő állategészségügyi protokollt követve – természetesen minden lehetséges erőfeszítést megtesznek Nur-Nuru-Bin megmentéséért

– írta az állatkert néhány napja. Vasárnap azonban arra a döntésre jutottak a szakértők, hogy a koala nyugalma érdekében egyelőre felfüggesztik a Koalaház látogatását.

Kedves Barátaink!
A Koalaház látogatását egyelőre felfüggesztettük, Nur-Nuru-Bin nyugalma érdekében. Szakembereink…

Közzétette: Fővárosi Állat- és Növénykert – 2017. március 19.

 

Vobara és Nur-Nuru-Bin 2015 februárjában költözött Budapestre, hatalmas szenzáció volt az érkezésük. Vobara januárban pusztult el bélgyulladásban, a gondozók ezért nagyon küzdenek, hogy életben tartsák Nur-Nuru-Bint.

Forrás: zoobudapest.com, Fotó: László Melinda