Vajon Ő lesz a világ legapróbb kutyája?

0
5 865 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Minden esélye megvan ennek a Lengyelországban élő mini négylábúnak, hogy Ő nyerje el a világ legkisebb kutyája címet, ha egy éves korára nem körözi le az eddigi csúcstartót.

A kis terrier csak a véletlen szerencsének köszönheti életét.  Annyira apró volt születésekor, hogy még a kutya mama sem vette észre. Gazdája pedig majdnem kidobta, mert azt hitte csak a szülés maradványa.  Azonban Ő tudta, hogy mikor kell megmozdulnia, így nem maradt észrevétlen.

A kutyus gondozása, nem kis feladat volt gazdája számára, hisz az első hetekben óránként kellett etetni, hogy ne veszítsen amúgy sem nagy súlyából.  Nagyon törékeny kis állatról van szó, így 24 órás odafigyelést és törődést igényel.  A születési súlyáról nincsenek adatok, de a fél éves mérlegelés alkalmával 118g volt a mérleg állása, ami egy kisebb kakaós csiga súlyának felel meg. Magassága pedig  8cm volt, ami egy körömlakkos üveg méretének felel meg.

Hogy Ő lesz e a világrekorder az csak akkor derül ki, ha megéli az egy éves kort, amikor is hivatalos méréseken kell majd részt vennie.  A jelenlegi csúcstartó egy Floridában élő chihuahua, aki mindössze 10 cm magas. Az állatorvos szerint nagyon jó esélyei vannak a nyerésre, hiszen nőni már nem nagyon fog, a gondos ápolás, pedig lehetővé teszi számára a hosszú életet.

Viszonyítás képen egy átlagos terrier méretei:

Marmagassága 20-25 cm

Súlya pedig 2-3 kg.