Vadlúd Sokadalom kicsit másképp – Vadlúd Hétvégék a tatai Öreg-tó partján

0
388 megtekintés
Vadlúd Sokadalom, Tata - Kép: vadludsokadalom.hu
Swing Szerelem Szulák
Az idei év minden szempontból más mint az eddigiek, így a Vadlúd Sokadalom sem a szokásos formájában kerül megrendezésre, ahogy az elmúlt években megszokhattuk. A tatai Öreg-tó partja az idei évben egy nagy rendezvény helyett több, kisebb vadlúd-figyelő programnak szolgál majd helyszínéül. November 14-től december 20-ig minden szombaton és vasárnap szakértők mutatják be a parton a Tatára érkező északi vadludak napi mozgalmát. 

A madarak reggel kirepülnek a táplálkozó területre, míg este visszatérnek a biztonságot nyújtó Öreg-tó medrébe. Minden hétvégi napon egy reggeli és egy késő délutáni, esti programot tartanak. A madarak megfigyeléséhez több teleszkóp is rendelkezésre fog állni.

A programok INGYENESEK, de a részvétel REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT. A limitált látogatószámot a járvánnyal kapcsolatos biztonsági intézkedések indokolják. A programokra jelentkezni >> IDE KATTINTVA LEHET <<

A Vadlúd Hétvégék mellett a Sokadalom eredetileg tervezett napján és az azt megelőző estén több szakmai programot is szerveznek.

A teljes program >> IDE KATTINTVA << érhető el.

A minden évben nagy sikerrel futó 12 órás madármegfigyelő versenyt idén is megtartják. A vadludak reggeli kirepülését és behúzását közösen lehet majd megtekinteni a tóparton, a kettő között pedig megtartják a szokásos körkapcsolást is a környék többi vadlúd-csapatáról. A tó partján találkozhatnak a szervezők szakmai tevékenységét bemutató standokkal is.

Akik személyesen nem tudnak részt venni az eseményeken, azok virtuálisan is bekapcsolódhatnak a szakmai nap programjába. A tómederben és a táplálkozó területen november 10-től élő webkamera felvételen lehet nyomon követni a ludak mindennapjait. A Szakmai Napon a Filmdzsungel Stúdió lenyűgöző természetfilmjeit fogják vetíteni YouTube-csatornájukon. A madarászversenyt élőben közvetíti helyszíni bejelentkezésekkel Orbán Zoltán ornitológus.

Forrás: vadludsokadalom.huMME