Utcán sétáló krokodilt fogtak be karácsonykor Melbourne-ben

0
2 442 megtekintés
Képünk illusztráció - Kép: Pixabay
Swing Szerelem Szulák
Az ausztrál rendőrség keresi annak a krokodilnak a gazdáját, amelyet karácsonykor találtak Melbourne egy külvárosában, az utcán – számolt be róla szerdán a BBC News.

A rendőrök először azt hitték, a helybeliek csak egy nagyobbacska gyíkot láttak a városban sétálni, de amikor kiszálltak a helyszínre, egy méter hosszú édesvízi krokodillal találták szembe magukat, amely csöndben üldögélt egy külvárosi utcában.

A krokodil befogásához a rendőrök egy helyi kígyóbefogó segítségét kérték. A ragadozó megpróbált a közeli bokrok közé menekülni, de végül a farkánál fogva elkapták. Az állatot a vadvédelmi szolgálat gondjaira bízták.

A hatóságok szerint a krokodilt háziállatként tarthatta valaki az otthonában. Victoria államban engedélyezik a krokodiltartást, ha az állat hossza nem haladja meg a 2,5 métert, ami igazán megnyugtató lehet az ott élők számára, legalább nílusi krokodilt nem lehet tartani.

Nílusi krokodil – Kép: David Cornejo – hullok-keteltuek-mindenkinek.blogspot.hu

A krokodilok egy faj kivételével édesvízi ragadozók. A legnagyobb faj a nílusi krokodil – mely egyben a rend típusfaja is. A hím krokodil átlagosan 3,5-5 m hosszú, de nagyon idős példányok 5,5 m-nél is nagyobbra nőhetnek, de leírtak már kivételes, 10 méteres példányokat is. A krokodilok falánk ragadozók, mindenféle állati eredetű táplálékot felfalnak, sőt a dögöt sem vetik meg. Napközben a parton napoznak, hogy vérük felmelegedjék, inkább éjjel vadásznak, de ha van lehetőségük, nappal is zsákmányolnak – például az itatóra jövő állatokat. Európa és az Antarktisz kivételével minden kontinensen élnek képviselőik, ma mintegy 30 fajukat ismerjük. 

Forrás: MTI