Úszó pihenőkanapét kap Wally a csónakbitorló rozmár

0
750 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Wally, a kóborló rozmár az elmúlt hetekben az élőhelyétől több ezer kilométerre fekvő helyeken bukkant fel, többek között a brit, a francia, sőt, a spanyol partoknál is – írja a Sky News.

A tengeri emlős augusztus elején Írországban, Cork megyében tűnt fel, ahol a Clonakilty szeszfőzde egyik motorcsónakjába fészkelte be magát.

Adam Collins a cég szóvivője elmondta, a csónakot általában arra használják, hogy egy a gingyártáshoz használt növényt gyűjtsenek vele, de hagyják, hogy a rozmár addig maradjon benne, ameddig csak szeretne. A cég annak ellenére döntött így, hogy Wally már több csónakot is megrongált, egyet pedig elsüllyesztett, amióta az ír partoknál tanyázik.

Egy tengeri emlősökre specializálódott, ír állatvédő szervezet szerint, bár elsőre mókásnak tűnhet a motorcsónakban pihenő rozmár, a valóságban nem ennyire vidám a helyzet. A rozmárok, a fókákhoz hasonlóan csak félig alkalmazkodtak a vízi életmódhoz, ezért időnként meg kell pihenniük a parton, vagy valamilyen úszó platformon. Egy motorcsónak erre messze nem a legalkalmasabb terep.

A szervezet már kezdeményezte valamilyen ponton, vagy más úszó platform kihelyezésének engedélyezését a közelben. Melanie Croce szerint, aki a szervezet vezetője, sikerült is már találni egy szerkezetet, amit leginkább egy úszó kanapéra hasonlít. Azt, hogy hova fogják helyezni a pihenő ágyat, még nem tudni pontosan. Egyelőre követik Walley mozgását, hogy kiderüljön van e kedvenc helye. Az embereket pedig arra kérik, semmiképp se menjenek 100 méternél közelebb Wallyhoz, hiszen az élőhelytől messze, ismeretlen környezetben van, így nehéz megjósolni, hogyan reagál bizonyos szituációkban.

Forrás: 24.hu

Kiemelt kép és cikken belüli képek: Clonakilty Distillery/facebook