Újra jönnek a legviccesebb állatfotók

0
1 173 megtekintés
Fotó: Nick Parayko - Comedy Wildlife Photography Awards
Swing Szerelem Szulák
Idén, 2018-ban is megrendezésre kerül az évek óta töretlen sikernek örvendő Comedy Wildlife Photography Awards, ahol a legviccesebb állatfotók szállnak versenybe egymással.

A nemzetközi versenyt már a kezdetekben is kimagasló érdeklődés övezte, és népszerűsége az elmúlt években csak még tovább nőtt. A negyedik alkalommal meghirdetett fotóversenyre idén is ezrével érkeztek a képek, hála a természet rajongó fotósoknak – írja az erdekesvilag.hu.

A győztes kihirdetésére még várni kell, de az biztos, hogy a zsűrinek idén sem lesz könnyű dolga, hiszen a beküldési határidő még le sem zárult, de már most számos olyan fotót tartanak számon, ami végső győzelemre is esélyes lehet.

Talán többen is emlékeznek rá, a legviccesebb állatfotója címet 2017-ben egy magyar fotós, Kércz Tibor képe nyert el, elképesztően aranyos kuvik fotójával:

PHOTOGRAPH BY Tibor Kercz / CWPA / Barcroft Images

A vicces fotópályázatnak egyébként az is a célja,  hogy felhívja a figyelmet az állatvédelem fontosságára. A legemlékezetesebb fotókból minden évben kiadnak egy könyvet, az eladásából befolyó bevétellel pedig az állatvédő szervezeteket támogatják.

Egy kis válogatás a 2018-as indulókból:

Fotó: Geert Weggen
Fotó: Jakob Strecker
Fotó: Amy Kennedy
Fotó: Daniel L. Friend
Fotó: Michou Von Beschwitz
Fotó: Barney Koszalka
Fotó: Shane Keena
Fotó: Yusuke Okada
Fotó: Denise Dupras
Fotó: Laszlo Potozky
Fotó: Maria Kul
Fotó: Michele Hall
Fotó: Muhammad Faishol Husni
Fotó: Amy Kennedy
Fotó: Mary Hone
Fotó: Nick Parayko

Forrás: BoredPanda