Újjászületett Pucér Bubu, a kutya, akinek nem volt jövője

0
951 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Emlékeztek még Bubura, a pucér kutya történetére? 26 kilósra soványodott, betegségei miatt pedig csaknem teljesen kihullott a szőre. A Pucér Bubunak keresztelt jószágot a Cerberos Állatvédő Egyesület vette szárnyai alá, gyűjtést rendeztek, és mindent megtettek, hogy a kutya ismét önmaga lehessen.

“Két dolog miatt volt kiemelkedő Bubu. Az első a fajtája, egy ősi, magyar fajta, hungarikumnak számít. A másik, hogy Bubu nem volt beteg, azért lett beteg, mert ilyen állapotban dobták ki, idős volt. Nem betegség okozta a soványságát, hanem elhanyagoltság. Az összes sérülése abból származott, hogy nem foglalkoztak vele. Megöregedett, otthagyták.”

020

“Bubu azért fontos, mert onnan jött vissza, ahonnan nagyon keveseknek sikerült. Sok embernek adott hitet, reményt. Amikor meglátta őt az orvos, azt mondta, 1% esélye van, ő onnan harcolta fel magát. Iszonyú élni akarással, makacs kitartással. Ezt folyamatosan láttak az emberek és velünk együtt drukkoltak neki. A világ számos országából kaptunk érdeklődő e-maileket, Brazíliától kezdve Románián át, Ausztráliáig. Bubu annak a jelképe, hogy hittel, lélekkel talpra lehet állítani bárkit, akiről lemondtak.”

017

Forrás: borsonline.hu
Fotók: Bánkúti Sándor