Újabb sörényes hangyászkölyök született a Fővárosi Állatkertben

0
189 megtekintés
Flódni, a Fővárosi Állat- és Növénykert június 16-án született sörényes hangyásza (Myrmecophaga tridactyla) kapaszkodik anyja, Isabela farkába kifutójukban - MTI Fotó: Kovács Attila
Swing Szerelem Szulák
Nemrég cseperedett fel az előző, és máris itt az újabb sörényes hangyász kölyök. Isabela és William második utódja szombaton született, és egy kis szerencsével már most is megleshetjük, délelőtt 10 körül a legjobbak az esélyeink rá.

Az Állatkert sörényes hangyászainak családregénye tovább folytatódik, szombaton – június 16-án – ugyanis egy újabb hangyászkölyök született. A szülőknek ez már a második utódjuk, az első még 2016-ban született, de ő már azóta fel is cseperedett, és elköltözött egy csehországi állatkertbe – írja az Állatkert a weboldalán.

A most hétvégén született apróságot egy kis szerencsével már a nagyközönség is láthatja. Isabela, az anyaállat a kölyökkel együtt külön van választva Williamtől, az apától, s jelenleg a kicsi és anyukája egy olyan belső férőhelyen vannak, amelyet – üvegfalon át – a nagyközönség is láthat.

Flódni, a Fővárosi Állat- és Növénykert június 16-án született sörényes hangyásza (Myrmecophaga tridactyla) kapaszkodik anyja, Isabela farkába kifutójukban – MTI Fotó: Kovács Attila

Ahhoz azonban, hogy a jövevényt is megpillantsuk, némi szerencse, vagy pedig türelem kell, mert amikor az anyuka éppen pihen, lompos farkával nemcsak magát, hanem a kölyköt is betakargatja. Amikor viszont Isabela ébren van, esetleg mozog, vagy táplálkozik, elég jól lehet látni a rajta csimpaszkodó apróságot. Azt persze nehéz előre megmondani, hogy mikor vannak a megfigyeléshez ideális körülmények, de például délelőtt 10 óra tájban elég jók az esélyek, hiszen a hangyászok olyankor szoktak enni kapni.

A kölyök egyébként időközben nevet is kapott: mivel idősebb testvérét Bejglinek hívják, a most született jövevény neve Flódni lett.