Újabb német turistára támadt egy elefánt Zimbabwéban

0
373 megtekintés
Afrikai elefánt (Loxodonta africana) - Kép: alamy.com
Swing Szerelem Szulák
Néhány napon belül a második német turistára támadt egy elefánt Zimbabwe egy rezervátumában – közölte vasárnap a vadvédelmi parkokat felügyelő hatóság.

Az ötvenes éveiben járó férfit egy elefántbika taposta meg, miközben a turista fotózta és filmezte a vadakat a Victoria Falls nemzeti parkban szombat délután – mondta Tinashe Farawo, a hatóság szóvivője. Az áldozatot egy helyi kórházban kezelik.

Ez már a második eset két napon belül.

A baleset két nappal azután történt, hogy egy 49 éves német nőt halálra tapostak az elefántok a Mana Pools rezervátumban. Őt is azonnal kórházba vitték, de sérüléseibe hamarosan belehalt.

Afrikai elefántok – AP Photo/Karel Prinsloo, File)

Zimbabwéban, ahol 84 ezerre becsülik a vadon élő elefántok számát, tavaly 41 elefánttámadást jelentettek, amelyeknek két halálos áldozata volt. Egyikük egy idegenvezető, akit a Viktória-vízesésnél egy elefántbika taposott halálra, mielőtt a segítségére siető kollégái a helyszínre értek volna. Egy másik férfi pedig akkor vesztette életét, amikor a jobb fotók kedvéért erdősítetlen területre próbálta kihajtani az állatokat.

Forrás: MTI