Újabb koala pusztult el vírus miatt a zürichi állatkertben

0
2 114 megtekintés
Mikey. Copyright: Zoo Zürich, Albert Schmidmeister
Swing Szerelem Szulák
Ismét elpusztult egy hím koala a zürichi állatkertben, ahol az elmúlt négy hónap alatt így már két erszényes is meghalt. Milo és Mikey a retrovírusok erőteljes elszaporodásában szenvedtek, ami egyfajta leukémiát okozott náluk – közölte szerdán az intézmény.

Mikeyt decemberben váratlanul elpusztulva találták a koalák területén. Az állatorvosok az állat vérképének vizsgalat után állapították meg a betegséget. Milót az elmúlt héten el kellett altatni, mert egyre inkább legyengült és már nem volt remény arra, hogy állapota jobbra fordulhat. Az állatkert azonban jó hírről is beszámolt:

Milo nemrég párosodott az állatkertben élő két nősténnyel, Maisyvel és Pippával, így van esély arra, hogy utódokat nemzett.

Milo.
Copyright: Zoo Zürich, Albert Schmidmeister

Ez azonban csak sokára fog kiderülni, a koalanőstények ugyanis 5-6 hónapon át erszényükben elrejtve gondoskodnak kicsinyeikről. Az Ausztráliából származó koalák kizárólag eukaliptusszal táplálkoznak. Állományuk a WWF adatai szerint az elmúlt 25 évben egyharmadával csökkent. Ennek oka főként a fakitermelés és a klímaváltozás. Az ausztrál kontinensen pusztító bozóttüzek november óta több mint nyolcezer koala halálát okozták a WWF szerint.

Milo.
Copyright: Zoo Zürich, Albert Schmidmeister

MTI