Újabb fehér teve született a Nyíregyházi Állatparkban

0
1 975 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

 

Újra kopogtatott a gólya az ország legnépesebb tevecsapatában, hiszen pár nappal ezelőtt újabb utóddal gazdagodott az Ázsia élővilágát bemutató kifutórendszer.

A Zsigmond névre hallgató csődör 12 hónapnyi vemhesség után született meg, és lett tagja az ország legnépesebb, 15 tagot számláló tevecsapatának. A szaporulat különlegessége, hogy a kis csődör, a 2 hete született testvéréhez hasonlóan vakító fehér bundával jött a világra. A tevecsikó Ideje nagy részét az anyja mellett tölti—aki nagy gonddal őrzi és táplálja kicsinyét-, de már ismerkedik a külvilággal és a csapat többi tagjával. A jelenleg 30 kilogramm súlyú állat hosszú, vékony lábaival és aprócska púpjaival egyelőre jóval elmarad a felnőttek méretétől, ám ha megnő, testtömege elérheti majd az 500 kilogrammot.

Az Ázsia sivatagos részein őshonos, nagyobbrészt már háziasított állatfaj kiválóan alkalmazkodott élőhelye szélsőséges időjárási körülményeihez, kitűnően viseli a forróságot és a fagyot, illetve víz- és táplálékhiányt is. A kis csikónak egyelőre nincsenek púpjai, de ahogy elkezdi a zsírt raktározni, hamarosan púpjai is lesznek.

Forrás: www.sostozoo.hu

Tudtad? A teve a közhiedelemmel ellentétben, púpjaiban nem vizet, hanem zsírt raktároz, amelyből energiát képes nyerni hosszú vándorlásai alatt.