Új rekorddal akadt horogra a kiskorpádi tó aranyhala

0
130 megtekintés
Fotó: Facebook/Kovács Mihály
Swing Szerelem Szulák

Néhány dekagramm híján 20 kilót nyomott a koi ponty, mellyel újabb tórekordot állítottak fel.

A Somogy megyei, Koiországként is ismert kiskorpádi tó nevét többször hallhattuk már. Az apropót szinte minden alkalommal a kifogott – majd a mérlegelés és a fotózás után a vízbe visszaengedett – rekordlistás halak adták. A tónál legtöbbször nevet is adnak a legnagyobb halaknak, melyeket ismertetőjegyeik alapján könnyen azonosítanak.

Ha már Koiország, természetesen a koi pontyok nem hiányoznak a tóból. 2020 májusáig a Béla névre keresztelt koi – amit többször kifogtak – tartotta a tórekordot 15,13 kilóval. Később horogra akadt a 15,7 kilóval mérlegelt Remény nevű koi és abszolút koi tórekorder lett.

2022. szeptember 21-én örömmel közölte a Facebook-on Kovács Mihály tógazda, hogy Fekete Sándor horgásztársuk kifogta a két év alatt még nagyobbra nőtt, aranyszínű halat. Remény a méréskor 19,9 kilót nyomott, így újabb koi tórekordot állított fel. A fogás egyben Fekete Sándor horgász egyéni rekordja is.

Koi ponty

A koi ponty a pontyfélék rendkívüli fajgazdagsággal büszkélkedő családjának egy tagja. Japánban kezdték el elsőként a tenyésztésüket, a távoli országban a koi ponty a szeretet és a barátság jelképe. A koinak 22 fő és száznál több altípusa létezik.

sokszinuvidek.24.hu