Új medvekifutót és -házat adtak át a Veszprémi Állatkertben

0
203 megtekintés
Fotó: MTI/Nagy Lajos
Swing Szerelem Szulák
Új medvekifutót és -házat, valamint rénszarvas- és guanakókifutót adtak át a Veszprémi Állatkertben csütörtökön – írja az MTI. 

Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője az átadón kiemelte: az állatkert Veszprém legnagyobb turisztikai attrakciója, amelyet évente 400 ezren keresnek fel. Hangsúlyozta:

a Modern városok programban már mintegy 2,5 milliárd forint forrás érkezett az állatkertbe.

A fejlesztéssel az állatkert fejes-völgyi területén három állatbemutató hely rekonstrukciója valósulhatott meg. Megépült az új medvekifutó és -ház, ahol a fekete medvék tekinthetők meg különböző pontokról és magasságokról, illetve két további kifutó is megújult. Ennek köszönhetően új állatfajjal, rénszarvasokkal bővült az állatállomány, illetve a guanakócsapat is a megújult kifutók egyikébe költözhetett.

A Modern Városok Program korábbi beruházásaiként a 30 hektáros állatkertben megvalósult egy új oroszlánház, medvekifutó, valamint két új ház és kifutó patás állatok számára. Továbbá, állatorvosi klinikát, takarmánykonyhát, valamint a személyzetnek jobb munkakörülményeket biztosító épületegyüttest is átadtak már.

Mindeközben, az állatkert tündéri kis orrszarvú babája is szépen cseperedik és közönség szavazással már nevet is kapott:

El sem hisszük, hogy ilyen sokan szívügyeteknek éreztétek a kis orrszarvú baby anyakönyvezését. 🤩 Köszönjük nektek a…

Veszprémi Állatkert paylaştı: 23 Haziran 2020 Salı