Úgy tűnik a jégtáblán szundikáló rozmár, most Wales partjainál tűnt fel

0
342 megtekintés
Rozmárunk most Walesben üdül - Fotó: AMY COMPTON - BBC
Swing Szerelem Szulák
Északi-sarkköri vizekben élő rozmárt észleltek Wales partjainál napokkal azután, hogy láttak egy egyedet az írországi partoknál is – adta hírül a BBC News honlapja.

A megtermett példányt a St Bride’s-öböl délkeleti csücskén elterülő Broad Haven település déli strandjának egy szikláján látták pénteken, mielőtt visszatért a tengerbe. Állatvédők szerint ugyanarról az egyedről lehet szó, amelyet az írországi Kerry megye partján láttak.

“Egy tehén méretű példány volt. Hatalmas. Láttam rozmárokat a televízióban és a hírekben, de ez egy óriás példány volt”

– mondta Cleopatra Browne, a walesi tengeri élet mentőszolgálat tagja, akit mintegy 40 méterről figyelte meg az állatot, amelyről úgy vélik, hogy egy fiatal egyed lehetett, mivel a rozmár agyara mintegy 7,5 centiméter volt.

a rozmár wales partjainál – Fotó: The Irish Sun

“Közszájon jár egy mese arról, hogy elaludt egy jéghegyen, amelyen sodródott, majd felébredt Írországban. Majd eljutott Walesbe úton hazafelé”

– mondta.

Az ír partoknál bukkant fel egy jégtáblán elszundikáló sarkvidéki rozmár

Az RSPCA állatvédelmi liga tisztje, Ellie West szintén megfigyelte távolról az állatot. “Pihent és bár egy kicsit alultápláltnak tűnt, szerencsére nem mutatta betegség vagy sérülés semmi jelét” – mondta.

“Ez egy hihetetlenül ritka látvány, ezek a nagy és szép állatok ilyen délre általában soha nem úsznak el. Úgy véljük, hogy egy fiatal egyedről van szó, amely élelmiszert keresve jutott el ennyire délre”

– tette hozzá.

MTI