Tündéri kisfilmen Móric, az orangután gyerek

0
348 megtekintés
Fotó: BAGOSI ZOLTAN
Swing Szerelem Szulák
Ha valaha láttad már, milyen szoros kapcsolat van az orangután anyuka és gyermeke között, akkor számodra alighanem új értelmet nyert az „emberszabású” fogalom. Az állatvilág sokféle képviselője közül tagadhatatlanul az emberszabásúak életének pillanatait érezhetjük legközelebb önmagunkhoz. Az állatkert a szívet melengető pillanatokból most kisfilmen ad ízelítőt, ahol Lia, az anyuka odaadó szeretettel babusgatja az augusztus elején született kis Móricot. 

Az orangutánok szaporodása mindig nagy öröm. A Fővárosi Állat- és Növénykertben az 1890-es évek óta foglalkoznak orangutánokkal, az elmúlt harminc évben számos alkalommal szaporítani is sikerült őket. Az Állatkertben jelenleg látható hét szumátrai orangután közül négyen budapesti születésűek, de Európa más állatkertjeiben is élnek budapesti származású orangutánok.

A képkockákon néhány pillanatig még a szomszédos gorillák is feltűnnek, hiszen a már csaknem hároméves gorilla gyerek, Indigo is látható érdeklődéssel tölti el, mi zajlik az Emberszabásúak házának másik oldalán.

Forrás: zoobudapest