Tucatnyi medve bújt elő és boldogan együtt falatozott Hargita megyében – videó

0
445 megtekintés
Képünk illusztráció - Európai barna medve (Ursus arctos arctos) - Fotó: fineartamerica.com
Swing Szerelem Szulák
Tucatnyi medvét filmeztek le a hétvégén Hargita megyében. A nagyvadak láthatóan nagy étvággyal fogyasztották a hivatalos etetőhelyen szétszórt táplálékot. A romániai hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy azonnal jelezzék, ha medvék jelenlétét észlelik lakott területen – írják a Maszol.ro hírportálon.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Facebook-oldalán osztotta meg a hivatalos etetőhelyen készült videófelvételt.

Az etetőhöz érkező medvék láthatóan bátran, és nagy étvággyal táplálkoztak.

Tucatnyi medve egy helyen

Tucatnyi medvét filmeztek le a hétvégén egy helyen, egy időben Hargita megye területén. Habár ez egy etetőn készült film, azért legyünk óvatosak. Ha mégis elhagyjuk otthonunkat a kijárási tilalom idején, kerüljük az erdős területeket, különösen az etetőhelyeket! Ha medvét észlelünk hívjuk a 112-es segélyhívó számot! Amennyiben medvekárt észlelnek, jelentsék be azt a polgármesteri hivataloknál!👉 https://vadkarok.hargitamegye.ro/👉 https://hargitamegye.ro/vadkarok/friss-hirek/vigyazzanak-a-medvekkel-es-jelentsek-a-karokat.html👉 https://hargitamegye.ro/vadkarok/friss-hirek/hargita-megyeben-prioritas-a-medvekerdes-megoldasa.html#MaradjunkOtthon #VigyázzunkMagunkra

Posted by Borboly Csaba on Monday, April 20, 2020

A tavasz érkeztével a télen javarészt inaktív barnamedvék ismét előbújtak rejtekhelyeikről. A napokban Székelyudvarhelyen, és Ülkén is jelezték már medve jelenlétét.

Borboly Csaba bejegyzésében felhívja a lakosság figyelmét, ha valaki a kijárási korlátozások ellenére elhagyja az otthonát, az mindenképp kerülje el az erdős területeket, különösen az etetőhelyek környékét. A Hargita Megyei Tanács elnöke a bejegyzésében felhívta a figyelmet arra is, hogyha valaki medvét lát a környékén, az azonnal hívja a romániai 112-es segélyhívó számot, illetve jelentse be azt az illetékes polgármesteri hivatalnál is.