Tragikus ami történik

0
294 megtekintés
PIC BY Fabrice Guerin / CATERS NEWS - (PICTURED the polar bear eats the bin bag ) Astarving polar bear has been caught eating a plastic bin bag in desperate attempt to find food. Photographer, Fabrice Guerin, took the images while visiting Arctic Archipelago of Svalbard., Norway. The 50 year old watched the polar bear hunting for food but after giving up, he ended up chewing on a plastic big bag that had washed up onto the rocks. Catching this moment on camera illustrating the huge problem with biodegradable plastic in the ocean - Fabrice was left feeling speechless. SEE CATERS COPY
Swing Szerelem Szulák

A felvételt Fabrice Guerin francia fotós készítette a norvég Spitzbergák szigetcsoportnál. Guerin egy csónakban ülve vette észre a jegesmedvét, amint a hófehér bundájú ragadozó étel után kutatott. Az állat sajnos nem járt sikerrel, ezért az éhségtől gyötörve egy műanyag zacskóval próbálta megtölteni üres bendőjét.

“Megdöbbentő volt látni műanyagzacskóval a szájában ezt a fenséges állatot. Kész szerencse, hogy nem nyelte le egészben. Sosem gondoltam volna, hogy műanyagot találok ezen a helyen, pedig tudom, hogy a hulladék térhódításának semmi sem szab határt. ”

-Mondta Guerin

Egyre több olyan állatra bukkannak a szakemberek, amelyek gyomra tele van műanyag hulladékokkal. Legutóbb egy rövidszárnyú gömbölyűfejű-delfin került be a hírekbe azzal, hogy 80 műanyag zacskót fedeztek fel az emésztőrendszerében.

                 A műanyag zacskók lebomlási ideje elérheti a 300-400 évet is.

Szerencsére egyre több ország ismeri fel, hogy tenni kell valamit a katasztrófa elkerülése érdekében. Legutóbb Chile tiltotta be a műanyag zacskók forgalmazását, a példát pedig várhatóan egyre több ország követi majd a közeljövőben.

Forrás:Origo