Törpemalac nevelőgazdákat keres az Elte, Etológiai Tanszékén induló kutatásához

0
8 074 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Jó helyen jársz, ha van érzéked állatkölykök neveléséhez, szívesen vennéd egy  törpemalac élethosszig tartó társaságát és vállalnád felelős gondozását, Budapesten vagy Budapest környékén élsz, elhivatott és  kitartó vagy és szabadidőd is engedi, hogy részt vegyél egy, a világon egyedülálló kísérletsorozatban!

Miért nagyon izgalmas ez a kutatás?

A társállatként tartott törpemalacok száma világszerte ugrásszerűen megnőtt az elmúlt években, hála annak, hogy ezek az állatok tiszták, tanulékonyak, válaszkészek és alkalmazkodóak. De még mindig keveset tudunk szociális képességeikről, vagy például arról, hogy mennyire kommunikálnak hatékonyan az emberrel.

A program lényege, hogy házi kedvencként nevelt törpemalacok vesznek részt a családi kutyákkal végzettekhez hasonló etológiai vizsgálatokban. Ezek segítségével bepillantást nyerhetünk társas viselkedésük és kommunikációs képességeik részleteibe. Éber állapotban elvégzett funkcionális MRI vizsgálatok segítségével pedig még árnyaltabb képet kaphatunk arról, hogy mi is járhat egy malac fejében.

Bővebb információ és jelentekezés itt.

Forrás: etologia.elte