Tökös napok a Nyíregyházi Állatkertben

0
316 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Különös látványban részesültek a Nyíregyházi Állatparkba látogatók a hétfői napon, hiszen tökökkel játszadozó jegesmedvéket, kis pandákat, rénszarvasokat és ázsiai elefántokat tekinthettek meg a verőfényes napsütésben. A Nyíregyházi Állatpark lakói ugyanis jellegzetes halloween-i tárgyat, töklámpást kaptak gondozóiktól, melynek belsejében az állatok kedvenc csemegéi lapultak. 

 

Ezek a tökből faragott tárgyak rendszerint egy mécsest, vagy lámpást rejtenek, a halloween-i tök állatkerti változata azonban tengeri halakkal, gyümölcsökkel, magvakkal és zöldségekkel volt megtöltve.


Mivel az állatkerti állatoknak sok a felesleges szabadideje, a gondozók elfoglaltságot biztosítanak számukra, hiszen világszerte egyre erőteljesebb törekvés, hogy az állatkerti állatok ne unatkozzanak, hanem aktívan töltsék el mindennapjaikat, ráadásul ez a látványosság a látogatóknak sem utolsó.
Aki lemaradt az eseményről, ne szomorkodjon hiszen november 1-én és november 3-án 9.30-tól hasonló élményben lehet része, hiszen csütörtökön a nagymacskák, szombaton pedig a Viktória ház főemlősei fognak „tökölni”. 

Forrás: Nyíregyházi állatpark