Több száz vad, köztük ritka orrszarvúk pusztultak el egy indiai áradásban

0
79 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Több száz vadon élő állat, köztük legalább nyolc ritka orrszarvú pusztult el egy északkelet-indiai áradásban az Asszám állambeli Kaziranga Nemzeti Partban – számolt be róla a BBC.

A Kazirangában él a világ legnagyobb egyszarvú rinocérosz-, más néven indiaiorrszarvú-populációja, amely a múlt század végén a kihalás szélére sodródott. Az Asszám államban 430 négyzetkilométeren elterülő nemzeti park szerepel az UNESCO világörökségi helyszíneinek listáján. A parkban a legutóbbi felméréskor 2015-ben 2401 orrszarvút tartottak számon.
Az idei monszunban a park 85 százaléka víz alá került. Az esőzések okozta áradás miatt több mint 200 ember vesztette életét, és több millió embernek kellett elhagynia lakóhelyét Asszámban, Nepálban és Bangladesben. A Kaziranga park illetékesei szerint a monszun áradásai következtében nyolc orrszarvú lelte halálát, egy további példány pedig természetes okok következtében pusztult el júniusban.
Az áradásoknak szarvasok, bivalyok és sertésfélék is áldozatul estek.
Asszám-szerte több ezernyi falut öntött el a víz. A menekülő lakosság számára több száz ideiglenes befogadótábort állítottak fel. Az indiai monszun júniustól szeptemberig tart, és heves esőzésekkel jár.

MTI