Tizennyolc év után ismét gyermekáldás volt Schönbrunni Állatkert koala kifutójában

0
189 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Tizennyolc év után először született koala bébi a shönbrunni koaláknál. Az anyuka a 3 éves Bunji, az apuka pedig a nyolc éves Wiri Wiri.

A kis jövevény a gondozók szerint, április 21. én jöhetett világra, ezért nem látható még, ugyanis pár nspot még anyukája biztonságot adó erszényében fog növekedni. Ha kellőképpen odafigyel az ember, akkor és a kölyök ébren van, látszik a mozgolódás Bunji erszényében.

A hivatalos nevén Tiergarten Schönbrunnban 2002 óra élnek koalák. Bunji 2018-ban érkezett a parkba Lisszabonból, Wirri Wirri pedig a Zoo Beauval-ból jött, 2014-ben. A párosodás időszakáig azonban mindegyikük egyedül éli a mindennapjait. Mivel a koala nőstények 35 napig vemhesek, a gondozók arra következtetnek, hogy a párosodás valamikor március közepén történhetett.

Hogy Bunjinak kölyke van, az abból is látszik, mondta az igazgató, hogy a napi négy adag eukaliptusza helyett öt adagot igényel. Amire szüksége is van, hiszen

a kölyök még olyan picike mint egy babszem, csupasz, vak és még nem is hall.

Addig, amíg teljes biztonságban és kifejlődve elő nem tud jönni anyja erszényéből, senki nem láthatja a kis koalát, és a vírushelyzet miatt a koala kifutót is elkerítették az állatkertben. Még egy mozgásérzékelőt is telepítettek a kifutó köré, mely a kellő távolság betartására figyelmeztet.

Travelo